Κ. Τζαβάρας: Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος

«Πλέον είναι μονόδρομος η αυτοδυναμία», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», τονίζοντας πως «αυτό το βλέπω καθημερινά στις συναναστροφές και στις ευκαιρίες που έχω για επικοινωνία με τον λαό, όταν, από όλα τα στρώματα και από όλες τις κομματικές ομάδες, άνθρωποι που έχουν αφετηρίες διαφορετικές έχουν ουσιαστικά συμπήξει ένα άτυπο μέτωπο εναντίον της κυβέρνησης και διεκδικούν- παρόλο που δεν είναι μέλη της ΝΔ, παρόλο που στο παρελθόν δεν είχαν ψηφίσει ΝΔ – για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, την αυτοδυναμία».

«Έρχονται πάρα πολλοί άνθρωποι που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ που είχαν ψηφίσει άλλα κόμματα και δηλώνουν ότι, εμείς στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα υποστηρίξουμε τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη γιατί αυτό οφείλουμε να κάνουμε, προκειμένου να απαλλαγούμε από μία κυβέρνηση που επί πέντε χρόνια μας βασάνιζε, που επί πέντε χρόνια μας πήγε είκοσι χρόνια πίσω, που επί πέντε χρόνια προσπάθησε να κυβερνάει με τα ψέματα και αφήνει πίσω της ερείπια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Σχετικά με τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη για ισχυρή εντολή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ περί “εκβιασμού”, ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «είναι προφανές ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έχει χαθεί αυτή η λαλίστατη παρουσία και του πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Κοντολογίς έχουν χάσει τα λόγια τους, αλλά έχουν χάσει και τα λογικά τους γιατί προσπαθούν από οποιαδήποτε κουβέντα που θα πει ο κ. Μητσοτάκης να αναδείξουν ζητήματα που δεν υπάρχουν».

«Αυτή λοιπόν η εκδήλωση του παραλογισμού σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού προεκλογικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει απλώς αμηχανία, δείχνει μόνο μία και μοναδική διάσταση η οποία έχει να κάνει, όπως το είπε από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός, δεν περίμεναν ότι θα χάσουν, δεν περίμεναν ότι θα συντριβούν, και, κυρίως δεν περίμεναν ότι θα εισπράξουν μία τόσο ηχηρή αποδοκιμασία από τον ελληνικό λαό. Δεν έχουν συνέλθει από το πλήγμα που υπέστησαν στις ευρωεκλογές και γι’ αυτό λένε πράγματα τα οποία δεν αντέχουν στην οποιαδήποτε λογική κρίση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τζαβάρας είπε πως «δεν πείθει κανέναν αυτό το επιχείρημα περί τρίτης εντολής. Η τρίτη εντολή δεν έχει κανένα νόημα, γιατί μία εντολή στην οποία δεν θα συμμετέχει το πρώτο κόμμα είναι εντολή χωρίς κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα. Άρα λοιπόν να φτιάχνουμε έναν ολόκληρο μύθο για το ότι εμείς θα είμαστε το κόμμα της τρίτης εντολής δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην προσπάθεια που κάνει ο τόπος για διέξοδο. Αντίθετα, αυτό που εξυπηρετεί είναι μια αυταρέσκεια πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά».

Για τις δέσμες κοινωνικών μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ΝΔ και το σχεδιασμό για την ανάπτυξη της οικονομίας, ο κ. Τζαβάρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως, «το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ θα παραλάβει μια χώρα η οποία έχει ερειπωθεί και έχει ερημωθεί από τις ιδεοληψίες του κρατισμού που επικράτησαν και οι οποίες ουσιαστικά στραγγάλισαν την κοινωνική δημιουργικότητα και το δυναμισμό της μεσαίας τάξης για παραγωγή νέου πλούτου. Δηλαδή, έκαναν μία σκληρή αναδιανομή του πλούτου, έκαναν ουσιαστικά κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των άλλων και όχι με το περίσσευμα που θα προέκυπτε από την απόκτηση και τη δημιουργία νέου πλούτου. Αυτό θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε δε, ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας την οικονομία αντί να την πάνε μπροστά την πήγαν πίσω, αντί να την πάνε ψηλά την πήγαν πολύ χαμηλά (…) Αυτοί είναι κρατιστές, δεν μπορεί να προκύψει κάτι δημιουργικό από οποιαδήποτε πολιτική και αν εφαρμόζουν, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κρατάνε χαμηλά τις δυνάμεις τις οικονομικές και να τις περιορίζουν».