Και αποχωρήσεις από το ΚΙΝΑΛ λόγω ασύλου…

Η «αμφίθυμη» στάση του ΚΙΝΑΛ στο θέμα του ασύλου, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις μεταξύ των στελεχών, γεγονός που δείχνει ότι το κόμμα της Φώφης αδυνατεί να βρει βηματισμό.

Το χορό άνοιξε ο γνωστός «επικοινωνιολόγος», Σταμάτης Μαλέλης , πρώην γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, που ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιώς, αλλά δεν εξελέγη. «Σ’ ένα τόσο σημαντικό θέμα όπου η ΝΔ καταργεί το άσυλο, το κόμμα μου στη Βουλή δεν παίρνει θέση. Κρίμα σύντροφοι. Κρίμα!» σχολίασε και εξέφρασε την άποψη ότι το ΚΙΝΑΛ έπρεπε να καταψηφίσει την πρόταση της ΝΔ, που όπως σημείωσε, «απέδειξε ότι παραμένει βαθιά συντηρητική».

Να θυμίσουμε ότι ο Μαλέλης είχε παραιτηθεί από την θέση του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας τις διαφωνίες του για τις στρατηγικές επιλογές Γεννηματά και ζητώντας «το Κίνημα να είναι μπροστά με καθαρές και όχι αμφίσημες απόψεις». Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο βήμα του Σταμάτη; Μήπως η αποχώρηση;

Σε άλλη γραμμή πλεύσης, καθαρά δεξιόστροφη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Σταύρος  Κωνσταντινίδης κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ότι αντί να στηρίξει την πρόταση της ΝΔ για τη κατάργηση του ασύλου, επιδίδεται σε «χαζομαρούλες, παιδιαρίσματα  και δικαιολογίες γιατί έχει χάσει τη δυνατότητα να έχει καθαρές θέσεις». Μάλιστα δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ, διότι αισθάνεται πολιτική και ψυχική απόσταση. «Αντί να θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έρχεται στα δικά μας, και να το αναδεικνύουμε, ανταγωνιζόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ στον παραλογισμό. Αισθάνομαι ψυχική απόσταση. Δεν ξέρω καν αν έχω δικαίωμα να χρησιμοποιώ πληθυντικό. Ήταν η τελευταία φορά που τον χρησιμοποίησα. Σκέφτομαι εντελώς διαφορετικά πράγματα, απ’ ότι το σημερινό ΚΙΝΑΛ. Και επίσης ανήκω σε αυτούς που δεν έχουν καμία σχέση με το όποιο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτιμώ λοιπόν την προσωπική ελευθερία του στοχασμού χωρίς δεσμεύσεις» τονίζει ο Σταύρος ο συγκοινωνιολόγος.

Καμία σχέση δηλαδή η προσέγγιση του με αυτή του Σταμάτη του επικοινωνιολόγου. Άσε που υπάρχει και η ψυχική απόσταση. Είναι δηλαδή και ψυχολογικό το ζήτημα. Επικίνδυνα πράγματα αυτά. Το λέει και το ρητό: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Πόσο να αντέξουν στο ΚΙΝΑΛ με τις «χαζομαρούλες» της Φωφης και εκτός εξουσίας…

Φ.Δ.