Και στην Άνω Πόλη… κολλάει – Επίθεση ΜΑΤ σε «ενοχλητική» πλατεία

Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν χτες το βράδυ σε  νεαρούς στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, δυνάμεις ΟΠΚΕ και στη συνέχεια των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία και τελικά επενέβησαν γύρω στα μεσάνυχτα, για να διαλύσουν τον κόσμο που ήταν σε χώρους της πλατείας. Έκαναν χρήση σπρεϊ χημικών και απωθούσαν πολλούς με γκλομπς και ασπίδες στα πέριξ της πλατείας στενάκια.

Μετά την Αγία Παρασκευή και την Κυψέλη οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική ανοχή επέλεξαν να «χτυπήσουν» άλλη μία γειτονιά στην Θεσσαλονίκη. Όμως οι συγκεντρωμένοι στις φιέστες της οικογένειας Μπακογιάννη – Μητσοτάκη στην Ομόνοια δεν απασχόλησαν την ελληνική αστυνομία, η οποία δείχνει ξεκάθαρα με τις επιλογές της από ποιούς και γιατί ενοχλείται!

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Το προηγούμενο διάστημα είδαμε να χαρακτηρίζονται διαμαρτυρώμενοι ενάντια του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου εκπαιδευτικοί, καλλιτεχνες, και άνθρωποι που απολάμβαναν μια βόλτα στη γειτονική τους πλατεία ως άεργοι, τεμπέληδες, έμποροι ναρκωτικών και κοινωνικά ανεύθυνοι από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, γίναμε μάρτυρες της βίαιης καταστολής και της αυθαιρεσίας της αστυνομίας χάρην εκκένωσης πλατειών λόγω του κορονοϊού. Αυτό δεν ήταν παρά μια πρόφαση, όπως αναδείχθηκε έπειτα της ανενόχλητης διεξαγωγής των εγκαινίων της πλατείας Ομονοίας από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κ.Μπακογιάννη. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ΕΛΑΣ δεν εμφανίστηκε να διακόψει την οργανωμένη, επικίνδυνη κι ανεύθυνη φιέστα.

Τουναντίον, στις πλατείες Αγίας Παρασκευής και Κυψέλης, οι δυνάμεις της αστυνομίας επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής,όπου χτύπησαν, εξευτέλισαν και προσήγαγαν αναίτια νέους που βρίσκονταν στους ανοιχτούς ελεύθερους χώρους των πλατειών, που έτυχε να περνούν απ’ το σημείο τη στιγμή της εφόδου αλλά και κατοίκους, σύμφωνα με ανατριχιαστικές καταγγελίες των βαλλόμενων.

Σήμερα το βράδυ στο στόχαστρο βρέθηκαν οι πλατείες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τα μεσανυχτα στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη άνδρες των ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία και προχώρησαν στη ρίψη κροτίδων κρότου λάμψης προς τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Η σημερινή βίαιη και αναίτια έφοδος των ΜΑΤ προστίθεται στον μακρύ κατάλογο επιθέσεων της αστυνομίας, επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, απέναντι στη νέα γενιά.

Αυτά τα γεγονότα θυμίζουν σκοτεινές εποχές στις οποίες οι νέοι και οι νέες αρνούμαστε να επιστρέψουμε. Γίνεται κάθε μέρα ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως «ευκαιρία» για επίθεση στη δημοκρατία και στα δικαιώματα. Η «ακροδεξιά» κανονικότητα που ετοιμάζουν δε μας χωράει. Οι ελεύθεροι χώροι και οι πλατείες ανήκουν σε όλες και σε όλους μας.