Κακλαμάνης: Το σύστημα χρειάζεται ένα κόμμα κεντροαριστερής απόκλισης

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ένα κόμμα κεντροαριστερής απόκλισης είπε  ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά. «Πρέπει όμως να τελειώνουν με τις διαδικασίες, να σοβαρευτούν, γιατί οι υποψήφιοι αρχηγοί είναι περισσότεροι από τα μέλη» σημείωσε.

Για το φλερτ στελεχών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ιστορικό στέλεχος αλλά οι συνεργασίες πρέπει να αναζητηθούν μετά τις εκλογές.

Τόνισε ότι στηρίζει την αμφίπλευρη διεύρυνση που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ένα εκατ. ψηφοφόροι έφυγαν από τη ΝΔ και η επιστροφή τους είναι το κλειδί για την αυτοδυναμία. Ζήτησε ειδική πολιτική στρατηγική για να επαναπατριστούν όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή.

Για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε ότι είναι ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και ότι δεν θέλει να του κάνει διαφήμιση γιατί όλοι μιλούν για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο τέλος θα δούμε τον Βαρουφάκη να διεκδικεί με κόμμα τον κεντροαριστερό χώρο.

Για την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, είπε ότι πρέπει είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος αλλά πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου.