Καλά κρασιά, αλλά… κυριολεκτικά

Φεύγοντας νωρίς σήμερα το βραδάκι από την Αποθήκη Γ’ του Λιμανιού, η αντιπροσωπεία της ιστοσελίδας dailythess που επισκέφτηκε τον Χάρτη των Γεύσεων 2016 άκουσε πίσω της τον ήχο των άδειων μπουκαλιών που το προσωπικό της διοργάνωσης άδειαζε στους κάδους ανακύκλωσης. Οι στίχοι από το παλιό τραγούδι των Τρυπών «Πάρτυ στον 13ο όροφο» κατευθείαν ήρθαν στο μυαλό μας: «Και το κρασί έτσι γρήγορα μάς τέλειωσε […] άδεια μπουκάλια χορεύουν στον αέρα και αναστατώνουν φιλήσυχους πολίτες…».
Αυτό βέβαια που είχε εν προκειμένω τελειώσει ήταν οι αντοχές μας, όχι το κρασί. Κι η γιορτή που μόλις είχαμε επισκεφτεί δεν έμοιαζε φυσικά με αυτήν του τραγουδιού. Αντιθέτως ήταν μια καλοστημένη διοργάνωση, για επαγγελματίες και μη, γνώστες και μη, σίγουρα πάντως για λάτρεις του καλού κρασιού, το οποίο κυλούσε εν αφθονία. wine_12Εκατόν δεκαπέντε οινοποιοί  από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, περισσότερα από 600 κρασιά προς γευστική δοκιμή και δεκαπέντε παράλληλες εκδηλώσεις περιμένουν τον επισκέπτη (σήμερα και) αύριο Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ στον Χάρτη των Γεύσεων 2016, που διοργανώνει η Wine Plus, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων περιμένουν τους χιλιάδες επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του χώρου από ολόκληρη την επικράτεια, αλλά πλέον και από το εξωτερικό, για να τους παρουσιάσουν τις γνωστές αγαπημένες επιλογές από τις φημισμένες περιοχές της Ελλάδας και της υφηλίου. Συγχρόνως, τα φρέσκα κρασιά της εσοδείας 2016, οι νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση, κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον όσων παρακολουθούν τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο του γοητευτικού, όσο και πολύπλοκου, οινικού τομέα.

Περισσότερες φωτογραφίες: