Κάλεσμα του ΕΚΘ στο συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ

Κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής στο “ μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει”, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Ε.Κ.Θ.), με ανακοίνωσή του, ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Η σταθερή και πλήρης εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις, τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εργασία με υγεία και ασφάλεια, ο σταθερός κοινωνικός προϋπολογισμός, το δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, οι συντάξεις και παροχές, η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση κι ο σεβασμός στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις είναι τα κεντρικά αιτήματα του φετινού συλλαλητηρίου.

Στο μεταξύ, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος ( ΓΣΕΕ) και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εκτός από το συλλαλητήριο, διοργανώνουν και άλλες δράσεις. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου  2019, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη – συνέντευξη Τύπου  του του Ε.Κ.Θ. και των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία κλιμακίου της ΓΣΕΕ. Την Πέμπτη 5 του μηνός στις 11.30 το πρωί,  θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από τη ΓΣΕΕ και θα παρουσιαστούν  στοιχεία για την ελληνική οικονομία,  από τον επιστημονικό διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ), Γιώργο Αργείτη. Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, τέλος, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση  με θέμα ” Εκπαίδευση και Απασχόληση: Βασικά μεγέθη και διαστάσεις μιας επωφελούς διασύνδεσης” όπου θα παρουσιαστούν βασικά συμπεράσματα έρευνας του Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ- ΓΣΕΕ), στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.