Καλιφόρνια: Το προφίλ της 39χρονης που πυροβόλησε στα γραφεία του Υou Tube

Mια 39χρονη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων είναι η γυναίκα που πυροβόλησε είκοσι φορές μέσα στα κεντρικά γραφεία του Υou Tube στην βόρεια Καλιφόρνια, τραυματίζοντας τρία άτομα. Οπως έγινε γνωστό, άρχισε να πυροβολεί σε ένα χώρο εστίασης πριν τελικά αυτοκτονήσει.

Η Νασίμ Αγκντάμ με καταγωγή από το Ιράν, κατηγορούσε την πλατφόρμα ότι τη λογόκρινε, ενώ στο κανάλι της ανέβαζε από συνταγές για χορτοφάγους μέχρι ασκήσεις γυμναστικής και αυτοχαρακτηριζόταν bodybuilder. Κατοικούσε στο Σαν Ντιέγκο στη νότια Καλιφόρνια και είχε χιλιάδες ακολούθους στο Instagram αλλά και στις σελίδες που διαχειριζόταν.

Οπως αναφέρει το BBC, τελευταία είχε διαμαρτυρηθεί γιατί η πλατφόρμα τής απέδιδε ελάχιστα έσοδα – μόλις 10 σεντς για 300.000 θεάσεις. Ο πατέρας της είχε καταγγείλει ότι αγνοείται τις τελευταίες μέρες και η αστυνομία την είχε εντοπίσει να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό της κοντά στα γραφεία του Υou Tube στο Σαν Μπρούνο, και είχε ειδοποιήσει την οικογένειά της.

Η Νασίμ έλεγε ότι η πλατφόρμα αποφασίζει αν κάτι θα διαδοθεί και φυσικά, με τις διαφημίσεις που τοποθετεί, το αν κάποιος θα βγάλει αρκετά χρήματα. Ο πατέρας της είπε ότι το εισόδημά της είχε μειωθεί πάρα πολύ, ενώ ο αδερφός της είπε ότι δεν περίμενε κάτι τέτοιο και ότι νόμιζε ότι πηγαίνει στο Σαν Μπρούνο απλά για να κάνει φασαρία.