Κατ. Νοτοπούλου: Δεν είναι το φαβορί των εκλογών ο πολιτικά “ασυνάρτητος” κ. Ταχιάος

Για πληρωμένες δημοσκοπήσεις που δεν αποτυπώνουν την προεκλογική πραγματικότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης και δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες, έκανε λόγο η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνάντηση με δημοσιογράφους, σήμερα το μεσημέρι, σε καφέ στο κέντρο της πόλης.

Όπως εξήγησε, η δημοσκοπική πρωτιά του Νίκου Ταχιάου, “του εκλεκτού της ΝΔ”, οφείλεται κυρίως στην συσπείρωση που διαθέτει αυτή την περίοδο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκτίμησε ότι το κλίμα στην βάση των εκλογέων του δήμου Θεσσαλονίκης, είναι εντελώς διαφορετικό. “Άλλο είναι το φαβορί” τόνισε και υποστήριξε πως η δική της υποψηφιότητα αντιμετωπίζεται πολύ θετικά και με μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες. “Ο κόσμος θέλει την αλλαγή. Συζητάω με τους πολίτες και όλοι μου λένε ότι θέλουν το νέο” είπε και χαρακτήρισε “πολιτικά ασυνάρτητο τον Νίκο Ταχιάο”. “Είναι ασυνάρτητος διότι την μία καταγγέλλει και την άλλη αλλάζει γνώμη” σχολίασε και σημείωσε πως το φαβορί των εκλογών το ορίζουν οι ίδιοι πολίτες και πως στο δήμο Θεσσαλονίκης η εκλογική μάχη είναι ανοιχτή και δεν έχει τίποτα κριθεί, καθώς “έχουμε ακόμα 2,5 μήνες μέχρι τις εκλογές”.

Την Τετάρτη η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση 

Κάλεσε δε του πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού της, «Θεσσαλονίκη Μαζί», η οποία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 7μμ στο αίθριο του περίπτερου 13 της ΔΕΘ και κατά την οποία θα παρουσιαστεί το μεγαλύτερο μέρος των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων της παράταξης. Σε ερώτηση για το Μακεδονικό, παραδέχθηκε ότι δέχεται κριτική αλλά όχι φραστικές επιθέσεις και πως δεν φοβάται να περπατάει στο δρόμο. “Νιώθω ασφαλής, ακόμα και κάποιοι που δηλώνουν ότι “δεν πάνε τον ΣΥΡΙΖΑ” μου λένε ότι θέλουν το καινούργιο” τονίζει και εξηγεί ότι η επιλογή του περίπτερου 13 της ΔΕΘ, για την πρώτη ανοιχτή εκδήλωση του συνδυασμού της, δεν έγινε για λόγους περιφρούρησης.

Σε ότι αφορά τα οργανωτικά της προεκλογικής της καμπάνιας, ανέφερε πως σύντομα στο κέντρο της πόλης θα λειτουργήσει το κεντρικό εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Μαζί” και πως η καμπάνια θα είναι οικονομική με έμφαση στη χρήση των social media. “Δεν έχουμε χρήματα και δεν μας αφορούν όσα ακούγονται για το ‘μαύρο’ προεκλογικό χρήμα. Αυτό που μετράει είναι η πολιτική πρόταση” τόνισε και σημείωσε πως ο στόχος της είναι η δημιουργία μίας ευρείας προοδευτικής συμμαχίας που θα οδηγήσει, μαζί με τους πολίτες, τη Θεσσαλονίκη στη νέα εποχή, μακριά από φαινόμενα σκοταδισμού και ακροδεξιού μίσους. “Βασικός μας αντίπαλός είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών» τόνισε και μίλησε για μία σειρά αλλαγών και παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σε θέματα όπως η καθαριότητα, η διαχείριση του παραλιακού μετώπου, η προστασία του νερού, η ελεγχόμενη στάθμευση, η τουριστική ανάπτυξη, οι αστικές συγκοινωνίες και το κυκλοφοριακό, η ανακύκλωση και η περιβαλλοντική προστασία.

“Ο Μπουτάρης έφερε ένα άλλο αέρα, αλλά… “

Μιλώντας για την απερχόμενη διοίκηση του δήμου, είπε ότι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έφερε ένα άλλο αέρα στην πόλη, αλλά σε πολλά ζητήματα, όπως η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό, δεν τα πήγε καλά. Τάχθηκε κατά της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και μίλησε για την ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης, αλλά και για την κυκλική Θεσσαλονίκη με νέο σχεδιασμό για την ανακύκλωση. Πρότεινε την ενεργή συμμετοχή του δήμου στην διαχείριση του νερού και των αστικών συγκοινωνιών και επισήμανε την ανάγκη να προταχθεί η εξωστρέφεια και να αναδειχθεί ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας της πόλης. “Όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης, θέλουμε μία πόλη με μητροπολιτικό χαρακτήρα που θα συνεργάζεται με τους φορείς και τους περιφερειακούς δήμους, ώστε να λύνουμε προβλήματα καθημερινότητας αλλά και συνολικά ζητήματα για όλη την πόλη. Θέλουμε μία “Θεσσαλονίκη Μαζί”, τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Φ.Δ.