Καταδικάστηκαν για ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος Παπαγεωργόπουλος – Λεμούσιας

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών ο καθένας, μετατρέψιμη προς 3 ευρώ την ημέρα, καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και στον στενό του συνεργάτη πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πρωτόδικα και οι δύο είχαν καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

Το δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών κάθειρξης καθώς έκρινε ότι το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης δεν μπορεί να θεωρηθεί προϊόν νομιμοποίησης, περιορίζοντας το ποσό στα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς και δεν δικαιολογήθηκαν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι δύο κατηγορούμενοι νομιμοποίησαν ποσά 259.000 ευρώ ο Β. Παπαγεωργόπουλος και 463.000 ευρώ ο Μ. Λεμούσιας, τα οποία βρέθηκαν  σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό, τον οποίο στις απολογίες τους χαρακτήρισαν «παραταξιακό».

Και οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να πληρώσουν την ποινή τους σε δόσεις, επικαλούμενοι μέσω των συνηγόρων τους οικονομική αδυναμία για άμεση καταβολή. Το αίτημα απορρίφτηκε από το δικαστήριο και οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να πληρώσουν άμεσα την ποινή τους.