Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλότσησε κοριτσάκι στην Ακρόπολη

Τρίμηνη φυλάκιση με αναστολή για την γυναίκα που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Μεσσήνη να κλοτσάει κορίτσι που ζητούσε βοήθεια κοντά στο σταθμό του μετρό.

Τέσσερα χρόνια μετά το ντροπιαστικό στιγμιότυπο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό με μια γυναίκα να κλωτσάει ένα μικρό κορίτσι που έπαιζε ακορντεόνν ζητώντας για βοήθεια στη γειτονιά της Ακρόπολης, σύμφωνα με το news247.gr, η δικαιοσύνη «μίλησε» και την καταδίκασε για τη ρατσιστική πράξη της.

Όπως σημείωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Μεσσήνης, ο φωτογράφος που έβγαλε την επίμαχη φωτογραφία τον Σεπτέμβριο του 2013, για λογαριασμό του Associated Press, η γυναίκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή, ερήμην της, καθώς αυτήν τη φορά δεν παρέστη στο δικαστήριο.

«Το 2013 είχα την τύχη (ατυχία για το παιδί) να τραβήξω αυτήν την φωτογραφία κάτω από την Ακρόπολη.
Η δημοσίευσή της τότε είχε γίνει viral και μετά από πιέσεις του παρατηρίου ρατσιστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα, το θεμα εφτασε στην Βουλή και ασκήθηκε και αυτεπάγγελτη δίωξη κατά της εν λόγω “κυρίας”.
4 χρόνια μετά και 2 αναβολές η κατηγορουμένη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκησης 3 μηνών με αναστολή… Είναι στιγμές που νιώθω πολύ περήφανος για το λειτούργημα που ασκούσα όλα αυτά τα χρόνια…», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο φωτογράφος Δημήτρης Μεσσήνης.

Posted by Dimitri Messinis on Donnerstag, 14. Dezember 2017