Καταγγελία για περιστατικό βίας σε βάρος διευθυντή λυκείου από γονέα μαθητή

Ένα ακόμα περιστατικό βίας με πρωταγωνιστή γονέα ενός μαθητή σημειώθηκε σε σχολείο της Κρήτης δημιουργώντας έντονους προβληματισμούς στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων όταν ένας μαθητής φαίνεται πως παρουσίασε παραβατική συμπεριφορά σε δύο περιστατικά που είχαν να κάνουν με συμμαθητές του.

Οι δάσκαλοι αλλά και ο διευθυντής του σχολείου, ως όφειλε, κάλεσε τον πατέρα του μαθητή προκειμένου να τον ενημερώσουν για την συμπεριφορά του γιου του αλλά και το τι πρόκειται να κάνει το σχολείο από εδώ και πέρα.

Όταν ο πατέρας πήγε στο σχολείο άρχισε να επιτίθεται λεκτικά στον διευθυντή του σχολείου ενώ δεν δίστασε να χειροδικήσει τραυματίζοντάς τον.

Στη συνέχεια έφυγε από το σχολείο ενώ ο διευθυντής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Το θέμα καταδικάζει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Χανίων που σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας».

Πηγή: cretapost.gr