Καταγγελία για ξυλοδαρμό σε beach bar στη Χαλκιδική

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο πολίτης που καταγγέλλει ξυλοδαρμό του από εργαζόμενο σε beach bar στην παραλία της Αχλάδας, πριν από την Σάρτη.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει τον ξυλοκόπησαν επειδή επέλεξε να καθίσει στην παραλία με το ψυγειάκι του και όχι στις ξαπλώστρες του καταστήματος.

Υποστηρίζει ότι έβαλε τα πράγματά του στο κενό ανάμεσα στις ξαπλώστρες της επιχείρησης.  Από το beach bar του ζήτησαν τον λόγο και γρήγορα τα αίματα άναψαν, όπως περιγράφει ο ίδιος μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. «»Μου ήρθες με το ψυγειάκι εδώ πέρα… μου κόβετε το μεροκάματο”. Μου λέει “ελάτε αύριο και θα σας πω εγώ”. Λέω θα έρθω και αύριο και μεθαύριο και όποτε θέλω. Και εκεί που είμαι ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα δέχομαι ένα χτύπημα στο σαγόνι».

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του ότι φώναξε την αστυνομία, αλλά ο αστυνομικός τον απέτρεψε από το να καταθέσει μήνυση. «Μην κάνεις μήνυση μου λέει γιατί και να κάνεις αύριο πάλι οι ίδιοι θα είναι εδώ και θα δουλεύουν το beach bar. Να τους κάνουμε μια σύσταση».

Το επεισόδιο επαναφέρει στον δημόσιο διάλογο το θέμα της υπερκατάληψης του δημόσιου χώρου και την ασυδοσία. Beach bar και άλλες επιχειρήσεις, συχνά καταλαμβάνουν πολύ περισσότερο χώρο της ακτής από το νόμιμο.

Σε πολλές περιπτώσεις απαγορεύουν στους λουόμενους να τοποθετήσουν τα πράγματά τους στους κενούς χώρους, όπως επιτρέπεται κανονικά από το νόμο.

thessnews.gr