Κατακραυγή για τους …ενωμένους ακροδεξιούς ψήστες και χρήστες αλκοολούχων…

Τα διάφορα φασιστοειδή και ναζιστοειδή που προσπαθούν να βγουν στην επιφάνεια, με αφορμή την όξυνση του προσφυγικού ζητήματος, όχι μόνο δεν πείθουν αλλά γίνονται και ρεζίλι των σκυλιώνε και των χοιρινώνε, διότι τα επιχειρήματα τους «ψήνουν» τους λίγους και ολίγιστους.

Βγάλανε σήμερα τα κανάλια κάποιον εκπρόσωπο των ενωμένων ψηστών, λουκανικίων και άλλων χοιρινών εδεσμάτων, να εξηγήσει για το προκλητικό και υβριστικό φασιστομπάρμπεκιου έξω από την προσφυγική δομή στα Διαβατά και μιλούσε για …γκετοποίηση της περιοχής. Για γκέτο σε χωράφια πρώτη φορά ακούμε. Επανέλαβε βέβαια τα γνωστά επιχειρήματα της ναζιστικής ακροδεξιάς περί μουσουλμανοποίησης της χώρας και προκλητικών συμπεριφορών των προσφύγων.

Η αισχρότητα και η κτηνωδία της ακροδεξιάς ρητορικής όμως δεν πείθει. Το είπε πολύ καλά σήμερα και ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όταν ρωτήθηκε για το θέμα με τους ακροδεξιούς ψήστες και χρήστες αλκοολούχων μπροστά σε δομές προσφύγων. «Ο Γιαννούλης του ΣΥΡΙΖΑ είπε το αυτονόητο. Δεν μπορείς να προκαλείς με αυτό τον αισχρό τρόπο ανθρώπους ξεριζωμένους,  ταλαιπωρημένους, πεινασμένους και να τρως τα σουβλάκια κάνοντας μπάρμπεκιου απέξω με χοιρινό και αλκοόλ» τόνισε και αναφέρθηκε στις άθλιες κι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στα διάφορα στρατόπεδα και δομές.

Ντόρα: Κυρανάκης και Πλέυρης απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται

Πάντως στη ΝΔ δεν είναι όλοι …Κυρανάκηδες και Πλεύρηδες, δηλαδή άσχετοι και αμετροεπείς. Επί παραδείγματι η έμπειρη Ντόρα όταν ρωτήθηκε για το φασιστομπάρμπικιου στα Διαβατά, το οποίο έσπευσαν να στηρίξουν οι Κυρανάκης – Πλεύρης, πήρε σαφείς αποστάσεις. «Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», είπε η αδελφή του πρωθυπουργού κι εξήγησε πως «εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν».

Τους είπε και ηλίθιους δηλαδή. Ευτυχώς που δεν βρέθηκε στην αντιπαράθεση στη Βουλή η Δόμνα. Ακόμα θα της εξηγούσαν ότι οι …ενωμένοι ψήστες δεν είναι εθελοντές του ’40, αλλά κάποιοι που αναπολούν τα Άουσβιτς…

Φ.Δ.