Καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη από μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιούν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στο ζήτημα των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους.

Ήδη έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των γκαράζ των δήμων από τα μεσάνυχτα έως και την προσεχή Τετάρτη 21 Ιουνίου ενώ αποφασίστηκε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 22 του μηνός.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, “σε κατάληψη έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα, εργαζόμενοι συμβασιούχοι σε αμαξοστάσια στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς”.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Άγαλμα Βενιζέλου σήμερα στις 10:30 με αίτημα να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των συμβασιούχων, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων ενώ πιθανότατα να κάνουν και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

“Χωρίς τους συμβασιούχους η καθαριότητα στις πόλεις δεν μπορεί να γίνει” επισήμανε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Κλεοπάτρα Χοροζίδη.