Καταψηφίστηκε ψήφισμα των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των Δήμων, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος στο προεδρείο ζητώντας -μεταξύ άλλων- από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης να «υπερασπιστεί τον αποκλειστικά Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του. Ζητάμε από την Κεντρική Διοίκηση να σεβαστεί το Αυτοδιοίκητο στους Δήμους». Η πρόταση όμως καταψηφίστηκε.

«Η διοίκηση μας λέει ναι στο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών και όχι σε οριζόντιες απολύσεις. Το θέμα του πολυνομοσχεδίου είναι κυβερνητικό και δεν έχει καμία εμπλοκή ο Δήμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», χαρακτήρισε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο «κόλαφο για τις υπηρεσίες όλων των Δήμων. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και τις δημοτικές υπηρεσίες. Η θέση της διοίκησης συνιστά υποχώρηση από τις προεκλογικές της υποσχέσεις».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριαννόπουλος, ανέφερε πως το θέμα πρέπει να απασχολήσει και το δημοτικό συμβούλιο, όπως το έχουν απασχολήσει και άλλα ζητήματα κατά το παρελθόν. «Στηρίζουμε το ψήφισμα του Συλλόγου των εργαζομένων, γιατί το νομοσχέδιο περιέχει και άλλα όργια. Υπάρχουν κινητοποιήσεις μπροστά μας και καλούμε όλο τον κόσμο».

«Είμαστε συνολικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο», είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από την παράταξη «Οικολογία Αλληλεγγύη», ενώ τη στήριξη του προς τους εργαζόμενους εξέφρασε και ο Μιχάλης Γαζάκης εκ μέρους του συνδυασμού «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής».

ΑΠΕ/ΜΠΕ