Κατασχέθηκαν όστρακα ακατάλληλα για κατανάλωση στον Έβρο

Χίλια τετρακόσια σαράντα κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα έγιναν και επτά συλλήψεις.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή εκβολών του ποταμού Έβρου σκάφος με δυο επιβαίνοντες, το οποίο μετέφερε ποσότητα οστράκων. Με τον κατάπλου του ανωτέρω σκάφους στην περιοχή πλησίον μυδοτροφείου Δέλτα Έβρου και κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης των οστράκων σε Ι.Χ.Ε. όχημα, συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα για κατοχή, μεταφορά, μεταφόρτωση με σκοπό την πώληση–εμπορία οστράκων.

Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω σκάφος έφερε συνολικά ενενήντα επτά σάκους με όστρακα του είδους ”αχιβάδα” και “κυδώνι”, υπολειπομένων διαστάσεων, βάρους χιλίων τετρακοσίων σαράντα κιλών ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων, το σκάφος, το ανωτέρω όχημα καθώς και τρία επιπλέον Ι.Χ.Ε. οχήματα χρησιμοποιηθέντα ως βοηθητικά οχήματα μεταφοράς.