Η κατάθεση του Γ. Μπουτάρη για την επίθεση που δέχτηκε

Την επίθεση που δέχτηκε στην περιοχή του Λευκού Πύργου περιέγραψε στην κατάθεσή του ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναγνώρισε τους κατηγορούμενους, δύο 20χρονους και έναν 36χρονο, που κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου και περιέγραψε στο δικαστήριο τις πράξεις τους. «Άρχισαν να φωνάζουν και να με βρίζουν.  “Τι θέλεις εδώ παλιοπ@@@στη, Φύγε παλιότουρκε, παλιοεβραίε” και πολλά άλλα. Ανησύχησα.  Ήταν αγριεμένοι, έβριζαν. Όλο αυτό κράτησε περίπου πέντε λεπτά» είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Επίσης ανέφερε στο δικαστήριο ότι κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς το Λευκό Πύργο αντιλήφθηκε και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη να τον βρίζει.

Για τους τρεις κατηγορούμενους που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για την υπόθεση είπε: «Ο ένας με κλώτσησε. Με πέτυχε στο στομάχι αλλά όχι γεμάτα γιατί είχε βρει πρώτα στον έναν συνοδό μου. Ήταν δυνατή κλωτσιά Ένας φίλος μου, δάσκαλος πολεμικών τεχνών μου είπε ότι η κλωτσιά ήταν μελετημένη και επικίνδυνη ώστε να μου κάνει την κοιλιά κομμάτια». Για τον 36χρονο ο Γ. Μπουτάρης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι συμμετείχε στην επίθεση αναφέροντας ότι «έβγαλε το φανελάκι του και το χρησιμοποιούσε ως γκλοπ για να τον χτυπάει» ενώ σημείωσε ότι δέχτηκε κλωτσιά και από τον τρίτο κατηγορούμενο.

«Οργανωμένη επίθεση»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση». «Οι δράστες δεν παρασύρθηκαν. Ήταν τοποθετημένοι για να χτυπήσουν. Υπήρχε και ενορχηστρωτής. Έδωσε σύνθημα και μαζεύονται γύρω μου» είπε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο. Επίσης είπε στο δικαστήριο ότι φοβήθηκε ακόμη και για την ίδια του τη ζωή. «Όταν έπεσα κάτω αισθάνθηκα να με πατάνε και να με κλωτσάνε. Τρόμαξα και πανικοβλήθηκα μην μείνω στον τόπο. Αισθάνθηκα έντονο πόνο. Με κράτησαν στο νοσοκομείο με το φόβο εσωτερικής αιμορραγίας. Δεν είναι σπουδαία τα τραύματα μου αλλά τρόμαξα» είπε ο Γ. Μπουτάρης. Επίσης ο Γ. Μπουτάρης έκανε λόγο για fake news που οδήγησαν στην επίθεση που δέχτηκε.