Κατεδαφίστηκε ετοιμόρροπο κτίριο στις Συκιές

Στην κατεδάφιση ετοιμόρροπης κατοικίας στη Δ.Ε. Συκεών, που αποτελούσε κίνδυνο και εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία, προχώρησε χθες, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος απαλλοτριώσεων γης για την κατασκευή έργων, τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής, αλλά και τη διάνοιξη οδών.

Συγκεκριμένα, ειδικό συνεργείο βρέθηκε το πρωί στη συμβολή των οδών Οδυσσέα Φωκά και Μεσολογγίου στη Δ.Ε. Συκεών, όπου, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών  Σίμου Δανιηλίδη και του Στέλιου Γκατζέ, «απελευθερώθηκε» οικόπεδο συνολικού εμβαδού 237,50 τ.μ., για την απαλλοτρίωση του οποίου, μαζί με το κτίσμα, ο δήμος κατέβαλε στους ιδιοκτήτες του το ποσό των 233.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης «απαλλοτριώσαμε το οικόπεδο, γκρεμίσαμε το ετοιμόρροπο κτίσμα και θα δημιουργήσουμε μία Δημοτική Πινακοθήκη, ακριβώς δίπλα από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών-Παιδική Βιβλιοθήκη ‘‘Αντώνης Σαμαράκης’’, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί διάνοιξη τμήματος της οδού Μεσολογγίου, στην έξοδο προς την οδό Οδ.Φωκά, η οποία αποτελεί δρόμο αντισεισμικής διαφυγής που οδηγεί προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης». Πρόσθεσε, δε, ότι «πρόκειται για το ξεκίνημα της διαδικασίας σε μία σειρά από δέκα εγκαταλειμμένα και ετοιμόρροπα κτίσματα σε οικόπεδα και χώρους, στις Δ.Ε. Συκεών, Νεάπολης και στην Ευαγγελίστρια, που έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, καθώς αφενός αποτελούν εστία μόλυνσης και ρύπανσης στην περιοχή, αφετέρου είναι πόλος έλξης και ‘‘στόχος’’ περιθωριακών και παραβατικών στοιχείων».

«Είναι δεδομένη η πολιτική θέση της δημοτικής μας Αρχής να τολμάμε όσο το δυνατόν περισσότερες απαλλοτριώσεις οικοπέδων και διοικητικές αποβολές καταπατητών, αναβαθμίζοντας το αστικό περιβάλλον, αυξάνοντας το εμβαδό των χώρων για κοινόχρηστους και κοινωφελείς σκοπούς, παρά τις όποιες, συχνά ιδιαίτερα έντονες, αντιδράσεις από ποικίλα συμφέροντα. Προχωράμε αποφασισμένοι και χωρίς συμβιβασμούς στο σχεδιασμό μας για την αναβάθμιση του τόπου και των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο σημείο της κατεδάφισης συναντήθηκε με κατοίκους που εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την σημερινή εξέλιξη.