Κατερίνη: Επιχείρησαν να πουλήσουν νεογέννητο

Δύο γυναίκες ηλικίας 36 και 41 ετών καθώς και οι βιολογικοί γονείς του βρέφους, μία 32χρονη και ένας 36χρονος, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας συνελήφθησαν για παράνομη υιοθεσία βρέφους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε συμπεριλαμβάνονται ακόμα 2 υπήκοοι Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 36χρονος μαζί με την 32χρονη η οποία ήταν έγκυος, αρχικά μεταφέρθηκαν και φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα στην Κατερίνη ιδιοκτησίας της 41χρονης. Η 32χρονη το επόμενο διάστημα, με τη συνδρομή 37χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, γέννησε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ακολούθως, την 20-10-2016 οι υποψήφιοι θετοί γονείς, οι οποίοι είναι Ελληνες, με τη συνδρομή άνδρα υπηκόου Βουλγαρίας, μεταφέρθηκαν στην οικία που βρισκόταν η 32χρονη μητέρα και παρέλαβαν το βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, έναντι χρηματικού ποσού, ενώ το μεσημέρι της επόμενης ημέρας το νεογνό επεστράφη στην μητέρα του από τον παραπάνω άνδρα, με σκοπό να οριστεί νεότερη ημερομηνία παραλαβής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω οικία στην Κατερίνη εντοπίσθηκαν η 41χρονη ιδιοκτήτρια, το αλλοδαπό ζευγάρι μαζί με το νεογνό και η 36χρονη, όπου και συνελήφθησαν. Το νεογνό μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική νοσοκομείου της περιοχής για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.