Σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα δίνονται πέντε με έξι τόνοι φρούτων και λαχανικών, που διακινούνται στο λιανεμπόριο μέσω της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ) και παραμένουν κάθε μέρα αδιάθετοι, αντί να πετιούνται στα σκουπίδια.
Βασικό και πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης είναι να μην καταλήγουν στους κάδους των σκουπιδιών φρούτα και λαχανικά, κατάλληλα για κατανάλωση, κάτι που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζεται ακόμη και με την επιβολή πρόστιμου. «Μέσα στην άνοιξη του 2017 πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας και στο πλαίσιο αυτό, στο τέλος του επόμενου έτους, η διοίκηση της ΚΑΘ προτίθεται με εξασφαλισμένους πόρους, να “τρέξει” το σχέδιό τους και έτσι να προχωρήσει στην κατασκευή ψυκτικών χώρων, συσκευαστηρίου, στην αγορά ενός φορτηγού και στην πρόσληψη δύο ατόμων τουλάχιστον, προκειμένου να καταναλώνονται στο μεγαλύτερό τους βαθμό, τα φρούτα και λαχανικά που σήμερα καταλήγουν στους κάδους», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΘ, Δημήτρης Χαμπίδης.