«Καθαροί» και οι 31 ύποπτοι φάκελοι – Βγήκαν τα αποτελέσματα του Χημείου

«Καθαροί» ήταν οι συνολικά 31 ύποπτοι φάκελοι που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και κολέγια της χώρας.

Μετά την ολοκλήρωση των αναλύσεων στο σύνολο των δειγμάτων, δεν εντοπίστηκε σε κανέναν φάκελο σκόνη, ούτε βρέθηκαν άλλες ουσίες, εκτός από τις ερεθιστικές ουσίες που είχαν ανιχνευτεί στο πρώτο δείγμα.

Αυτό αναφέρει η νεότερη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, μετά το μπαράζ αποστολών ύποπτων φακέλων την περασμένη εβδομάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις Αρχές.

Έως την περασμένη Παρασκευή, οι ύποπτοι φάκελοι είχαν φτάσει τους 31 και είχαν εντοπιστεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρας.

Ο συναγερμός σήμανε όταν ένας από αυτούς προκάλεσε ερεθισμό σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.

Όλοι οι φάκελοι περιείχαν φυλλάδια με αναφορές υπέρ του Ισλάμ, γραμμένες στα αραβικά.

Για το γεγονός κινητοποιήθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις άλλες αρχές ασφαλείας, αναζητώντας στοιχεία για τον αποστολέα ή τους αποστολείς των φακέλων, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν αρχίσει να στέλνονται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, αφού κάποιοι βρέθηκαν πριν από τις γιορτές.

Ωστόσο συνέχισαν να φτάνουν και καινούργιοι.

Όλοι ήταν πανομοιότυποι, είχαν άγνωστο αποστολέα και φαίνεται ότι είχαν σταλεί από την Ινδία, εκτός από αυτόν στη Μόρια, που έφερε ως τόπο αποστολής το Ομάν και έναν από τους τρεις στην Πάτρα, που ήταν από την Ντόχα του Κατάρ.

Ύποπτους φακέλους έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων και του Ρεθύμνου, καθώς και το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου.