Και Μπουμπουλίνα η κ. Γεννηματά;

«Aποτελεί μείζον λάθος που η κυβέρνηση δεν απάντησε αμέσως και κατηγορηματικά στην ιταμή τουρκική ανακοίνωση και υποβάθμισε το θέμα μιλώντας μόνο για γεωγραφία», δήλωσε με οργή και ταραχή μεγάλη η πρόεδρος του μορφώματος που θα υποκαταστήσει το ΠαΣοΚ, η κ. Φώφη Γεννηματά.

Εχοντας διατελέσει αναπληρώτρια υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση Σαμαρά (ναι, Σαμαρά) και κορυφαίο στέλεχος του ΠαΣοΚ την περίοδο Σημίτη, μήπως θα μπορούσε να μας διευκρινίσει τι ακριβώς εννοεί;

Μήπως έπρεπε ο κ. Τσίπρας να στείλει μερικές φρεγάτες να βυθίσουν το τουρκικό πλοίο; Μήπως να στείλει ένα ελικόπτερο και το πλήρωμά του στον θάνατο; Μήπως να ευχαριστήσει κατόπιν την αμερικανική κυβέρνηση αν θα παρενέβαινε για να αποτρέψει τη σύρραξη, όπως έπραξε ο κ. Σημίτης χωρίς η ίδια να βγάλει κιχ;

Η κ. Γεννηματά γνωρίζει -ή πρέπει να γνωρίζει- τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και φυσικά και των τουρκικών. Εξίσου καλά οφείλει να έχει ενημερωθεί και για τη διαχρονική επιθετικότητα των Τούρκων που αναζητούν αφορμές για σύρραξη, κάθε φορά που στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας υπάρχει αναταραχή.

Θα είχε ενδιαφέρον να μας θυμίσει τι έπραξε όταν θήτευε στο υπουργείο Αμυνας στις αντίστοιχες κρίσεις που επιδίωκαν και τότε να δημιουργήσουν οι μιλιταριστές της Αγκυρας. Για να μην την αδικούμε και παρεξηγούμε αυτήν τη γενναιότητα που επιδεικνύει σήμερα. Εκτός κι αν συμμερίζεται την άποψη του άλλοτε κορυφαίου του ΠαΣοΚ, επί δεκαετίες συντρόφου της, του Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι «καλός τούρκος είναι ο νεκρός τούρκος».

Τελικά δεν έμεινε ούτε ένα σοβαρό στέλεχος σε αυτό το κόμμα;