Και η Ούμα Θέρμαν καταγγέλλει τον Γουάινσταϊν για σεξουαλική παρενόχληση

Μετά από δεκάδες άλλες ηθοποιούς, όπως η Σάλμα Χάγιεκ, η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου, ήρθε η σειρά της Ούμα Θέρμαν να εξιστορήσει τη δική της ιστορία σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον έως πρότινος πανίσχυρο παραγωγό του Χόλυγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε τους New York Times, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός διηγήθηκε ότι ο άλλοτε κυρίαρχος παραγωγός την είχε στο παρελθόν προσκαλέσει στο δωμάτιό του σε ξενοδοχείο στο Παρίσι και κατόπιν σε μια σάουνα του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι τον βρήκε στο δωμάτιο της σε ένα ξενοδοχείου, στο Λονδίνο, όπου ο παραγωγός προσπάθησε να της επιτεθεί σεξουαλικά. «Με έσπρωξε και προσπάθησε να μού ριχθεί και να γδυθεί. Έκανε πολλά δυσάρεστα πράγματα», κατήγγειλε συγκεκριμένα στη συνέντευξη. Το περιστατικό αυτό έλαβε χώρα την περίοδο που ακολούθησε την κυκλοφορία και την επιτυχία της ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο, «Pulp Fiction», στην οποία πρωταγωνιστεί η Θέρμαν και της οποίας ήταν παραγωγός ο Γουάινσταϊν.

«Ο Γουάινσταϊν παραδέχθηκε ότι προσέγγισε ερωτικά την κα Θέρμαν πριν από 25 χρόνια στο Λονδίνο, αφού παρερμήνευσε την συμπεριφορά της στο Παρίσι, μετά από ένα φλερτ που είχε μαζί της. Ζήτησε αμέσως συγγνώμη», υπογράμμισε ένας εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού παραγωγού, ο οποίος αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε θεραπεία στην Αριζόνα. Μάλιστα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι δεν υπήρξε επαφή των δύο ανθρώπων κατά το ατυχές περιστατικό στο Λονδίνο, ενώ επίσης εκφράζεται το ερώτημα «γιατί η κα Θέρμαν περίμενε 25 χρόνια, για να δημοσιοποιήσει αυτούς τους ισχυρισμούς».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος περιέγραψε τη σχέση των δύο προσωπικοτήτων του Χόλυγουντ ως μία «επαγγελματική σχέση διασκεδαστική, αναμειγμένη με αποπλάνηση», προσθέτοντας ειρωνικά ότι η Ούμα Θέρμαν ήταν μια «φανταστική ηθοποιός».