ΚΕΕΛΠΝΟ: Τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο δύο 24ωρα αφότου σταματήσει ο πυρετός

Οδηγίες για την γρίπη απευθυνόμενος προς τους γονείς έστειλε ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αγάπιος Τερζίδης τονίζοντας πως ακόμα είμαστε στα μέσα της επιδημικής κρίσης της γρίπης Η1Ν1.

Όσον αφορά στα παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ο κ. Τερζίδης σημείωσε ότι: «Τα παιδιά νοσούν πιο εύκολα γιατί πηγαίνουν σχολείο και συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους. Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο να κλείσουμε τα σχολεία. Θα πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά που ασθένησαν, στο σχολείο, αφού έχουν περάσει δύο 24ωρα που δεν είχαν πυρετό. Αυτό αποτελεί και το καλύτερο ατομικό μέτρο».

Ο ίδιος μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση συμπλήρωσε πως: «Είμαστε στη μέση της επιδημικής κρίσης, έχουμε ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα, αλλά είναι αναμενόμενο αυτό. Πρέπει να λάβουμε όλοι ατομικά μέτρα, αλλά θα πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα θύματα της γρίπης ανήκουν όλα στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί και αυτό αποτελεί κοινό χαρακτηριστικό στην Ευρώπη.