Κεφαλονιά: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Κατελειό (Video)

Εξαιρετικά δύσκολη αναμένεται να είναι σήμερα νύχτα στην περιοχή του Κατελειού στην Κεφαλονιά, καθώς η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει καίει ανεξέλεγκτα σε πολλά μέτωπα και πλησιάζει τον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει εκκενώσει προληπτικά ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή. Στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς έχουν φτάσει ένα ελικόπτερο Super Puma και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, τα οποία με το πρώτο φως της ημέρας θα μπουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

«Είναι δραματικό αυτό που ζω. Ανάβουν διαρκώς νέες φωτιές. Υπάρχει νέο μεγάλο μέτωπο στην περιοχή ανάμεσα στο Ρατζακλί και τη Σκάλα. Το μήκος αυτού του μετώπου υπολογίζεται στο ένα χιλιόμετρο και είναι αρκετά σοβαρό. Αν δεν αλλάξει η φορά του ανέμου θα φτάσει στη Σκάλα. Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Άλλο μέτωπο βρίσκεται στο Ξενόπουλο και ίσως περάσει και πάει μέχρι Μαυράτα», δήλωσε αργά το βράδυ ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακολόγκωνας.

Σύμφωνα με τον ίδιοπ, στην περιοχή κατέφτασαν Καναντέρ αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν ρίψεις λόγω αναταράξεων καθώς οι ισχυροί άνεμοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ.

Το βίντεο που ακολουθεί ανέβηκε στο Facebook από τον χρήστη Βουτος Διονύσιος

Gepostet von Βουτος Διονυσιος am Donnerstag, 27. September 2018

Το βίντεο που ακολουθεί ανέβηκε Facebook από τον χρήστη Βουτος Διονύσιος

3

Gepostet von Βουτος Διονυσιος am Donnerstag, 27. September 2018

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα Inkefalonia.gr

Τώρα :Πυρκαγιά στον Κατελειο

Gepostet von INKEFALONIA.GR am Donnerstag, 27. September 2018