Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Δέλτα εγκαινίασε ο Απ. Τζιτζικώστας

To Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Δέλτα, στα Κύμινα,  που δημιουργήθηκε με κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και έχει διασφαλισμένη λειτουργία για τα επόμενα τρία χρόνια, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Κώστα Γιουτίκα και Γερακίνας Μπισμπινά.

Η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει για το Κέντρο Κοινότητας μέσω του ΕΣΠΑ 234.000 ευρώ.

«Οι συνάνθρωποί μας, οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, αποκτούν πλέον πρόσβαση σε βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της υγειονομικής περίθαλψης και των κοινωνικών υπηρεσιών. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ? ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Απόδειξη της πολιτικής αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση:

-Η ολοκλήρωση 48 παρεμβάσεων βελτίωσης, αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών, αλλά και του εξοπλισμού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Η δημιουργία και αναβάθμιση 16 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Προνοιακών Ιδρυμάτων.

-Η ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 νέων έργων εξοπλισμών και κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων, με πόρους που ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

-Η διασφάλιση λειτουργίας οχτώ Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με 255 ωφελούμενους.

-Η αξιοποίηση 2,4 εκ. ευρώ για τη συνέχιση λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων για άστεγους.

-Η στήριξη και ενίσχυση με 4,4 εκ. ευρώ Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων και Συσσιτίων σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

-Η υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων, για την καταπολέμηση της φτώχειας και η επισιτιστική βοήθεια, από τις οποίες επωφελούνται 60.000 πολίτες.

-Η εξειδίκευση, το αμέσως επόμενο διάστημα, δράσεων 5 εκ. ευρώ για 12.000 Ρομά.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ