ΚΙΝΑΛ: η εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι διάδοχοι της Φώφης…

«Όταν δεν ξέρεις που βρίσκεσαι, δεν έχει σημασία προς τα που θα πας», λέει ένας φιλόσοφος, αλλά για την περίπτωση του ΚΙΝΑΛ δεν ισχύει αυτό, παρότι πολλοί υποστηρίζουν ότι το “εναπομείναν ΠΑΣΟΚ” έχει χάσει τον πολιτικό του προσανατολισμό.

Το ΚΙΝΑΛ παραμένει στέρεα δεμένο στην ουρά της ΝΔ. Μάλιστα λόγω της μακροχρόνιας προσκόλλησης, από την εποχή Σαμαρά – Βενιζέλου, έχει περιέλθει σε κάποιο είδος «δεξιού ιδρυματισμού», με αποτέλεσμα στις μέρες μας, να μπερδεύει το ρόλο της αντιπολίτευσης μ’ αυτόν την συγκυβέρνησης. Αντί λοιπόν να ασχοληθεί με τα πεπραγμένα της δεξιάς διακυβέρνησης και να ασκεί αντιπολιτευτική κριτική, ασχολείται κυρίως, και με πρωτοφανές πάθος, με το τι πράττει και λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας πολλάκις και το ρόλο του κυβερνητικού κολαούζου.

Δεν πρόκαμε ο Σκουρλέτης να μιλήσει για «πολιτική τοξικότητα» του Γ. Παπανδρέου, και βγήκε ο Σκανδαλίδης να μιλήσει για fake Αριστερά και να αναρωτηθεί για το πως «μιλούν έτσι οι άνθρωποι που οδήγησαν την χώρα στα βράχια;». Είναι τουλάχιστον λυπηρό για την ιστορία του Σκανδαλίδη να αντιγράφει… τον Αδωνι, ακόμα και στην προπαγάνδα και τα fake news για το ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια. Ο κόσμος ξέρει…

Βγήκε ο Ραγκούσης να εξηγήσει ότι η αναφορά «τοξικός», δεν ήταν προσωπική για τον ΓΑΠ αλλά πολιτικά περιγραφική, και πετάχτηκε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Χριστοδουλάκης και άρχισε τις ειρωνείες ότι πλέον μπορούμε να ευχόμαστε και «καλή τοξικότητα». Την συνέχεια έδωσε ο εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ Καρανικόλας, που σχολίασε τα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πρόκειται  για «γενιτσαρισμό με ανακύκλωση ξεπερασμένων πολιτικών γυρολόγων». «Πρόκειται περί θλιβερού πολιτικού καταντήματος κάποιων που όχι απλά γλείφουν εκεί που έφτυναν, αλλά γλείφουν αυτούς που τους έφτυναν» τόνισε, αλλά δεν σκέφτηκε πως αυτό αρμόζει απόλυτα στο πρώην ΠΑΣΟΚ, που έχει πάθει έρωτα με τη ΝΔ. Γι αυτό το ΚΙΝΑΛ αντικαθιστά τη κυβέρνηση όπου μπορεί.

Παράδειγμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Χρηστίδης, που για να συντρέξει τον σύντροφο Χρυσοχοίδη, έκανε μάθημα «επαναστατικότητας» στους πυρομανείς των Εξαρχείων, λέγοντας πως «αν θεωρεί κάποιος ότι κάνει επανάσταση καίγοντας ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία των Εξαρχείων, μάλλον δεν ξέρει τι είναι επανάσταση». Μιλάμε για σκέτο «ξεβράκωμα» φιλοκυβερνητικού πάθους.

«Αδιανόητο να βρίσκει υποστηρικτές ο Μαδούρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σχολίασε πρόσφατα, στη συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, και ο ευρωβουλευτής Ανδρουλάκης, αφήνοντας σαφώς αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι λένε πάντως, πως για το μένος και την εμπάθεια που δείχνουν οι «κιναλίτες» για τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την τσατίλα για τη στροφή Τσίπρα προς το κέντρο, εξηγήσεις μπορούν να δοθούν κι από τα σενάρια αποχώρησης της Φώφης. Όλοι δηλαδή τρέχουν να πιάσουν καλή θέση στην κούρσα και να δείξουν καλό πρόσωπο στο σύστημα της νέας διαπλοκής και φυσικά προς τον Κούλη, διότι μπορεί να προκύψει συγκυβέρνηση. Υπάρχει βέβαια και το τρελό σενάριο ο Κούλης να σκέφτεται για την προεδρεία της Δημοκρατίας και τη Φώφη Γεννηματά. Τα ονόματα που παίζουν για τη διαδοχή είναι Ανδρουλάκης, Χριστοδουλάκης, και Κατρίνης, με τον Σκανδαλίδη σε ρόλο μεταβατικού μπαλαντέρ και αουτσάιντερ τον Γερουλάνο ενώ κάποιοι θέλουν ως εναλλακτική πρόταση τον Καστανίδη.

Εκτός βέβαια και αν ο Κούλης και οι ολιγάρχες θελήσουν να διορίσουν τον Χρυσοχοίδη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, για να μπει επιτέλους τάξη στο κέντρο. Με βοηθό τον Αλιβιζάτο…

Φ.Δ.