ΚΙΝΑΛ: Ποιοι αναλαμβάνουν υπεύθυνοι προεκλογικού αγώνα για τη Β. Ελλάδα

Στην οργανωτική του ανασυγκρότηση, ανά περιφέρεια και νομό, προχωρά το επόμενο διάστημα, το Κίνημα Αλλαγής, επιδιώκοντας να θέσει σε ετοιμότητα και συντονισμό το στελεχικό του δυναμικό, ενόψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η διάταξη όλων των δομών και δυνάμεων του κόμματος σε προεκλογική οργανωτική λειτουργία, σε κλιμάκια ανά νομό και περιφέρεια. Στην πρώτη φάση της οργανωτικής ανασυγκρότησης συστήνονται κλιμάκια ανά Νομό με ευθύνη των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, που δεν θα είναι υποψήφιοι στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές. Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, «τα μέλη αυτά αποτελούν το οργανωτικό πολιτικό κλιμάκιο του Νομού και ένα από τα μέλη του κλιμακίου ορίζεται ως υπεύθυνος του κλιμακίου για το συγκεκριμένο Νομό». Οι αρμοδιότητες των κλιμακίων κάθε Νομού, αφορούν στο σύνολο των οργανωτικών και πολιτικών ζητημάτων που ανακύπτουν για όλες τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, δηλαδή εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές Εκλογές. Επίσης ορίζεται, κεντρικά από το ΚΙΝΑΛ, υπεύθυνος ανά Περιφέρεια, με οργανωτικές και πολιτικές αρμοδιότητες, ο οποίος αναλαμβάνει το συντονισμό των κλιμακίων όλων των νομών της Περιφέρειας ευθύνης του. Ρόλο αναλαμβάνουν επίσης και τα μέλη της Γραμματείας του Τομέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ που «διατάσσονται αντίστοιχα σε περιοχές ευθύνης σε επίπεδο Περιφέρειας και αναλαμβάνουν τη διασύνδεση με τον υπεύθυνο κάθε Περιφέρειας και τα αντίστοιχα κλιμάκια κάθε Νομού της Περιφέρειας ευθύνης τους».

Ποιοι αναλαμβάνουν στη Βόρεια Ελλάδα

Τα μέλη της ΚΠΕ του ΚΙΝΑΛ που αναλαμβάνουν υπεύθυνοι στους νομούς της Βόρειας  Ελλάδας είναι: Έβρος, Γιάννης Νικολαίδης, Ροδόπη, Σωτήρης Στολίδης, Δράμα, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Ξάνθη, Σταύρος Βαβιάς, Καβάλα, Ελένη Τσαούση, Α Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, Β Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθαρίδης, Ημαθίας, Γιώργος Χιονίδης, Κιλκίς, Ανέστης Τελίδης, Πέλλας, Νικος Κριθαρίδης, Πιερίας, Αναστάσιος Τσαλδαρίδης, Σέρρες, Χρόνης Μακρίδης, Χαλκιδική, Μαρία Παπαγεωργίου, Γρεβενά, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, Καστοριά, Τάνια Γραμματικού, Κοζάνη, Μαρία Παπαγεωργίου και Φλώρινα, Περικλής Αλιφέρης.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπεύθυνοι οργανωτικού ορίσθηκαν οι Γιώργος Μπουλουμπασάκης και Θανάσης Σερέπας, στην Αν. Μακεδονία και Θράκη ο Ανδρέας Στοιμενίδης και στην Δυτική Μακεδονία ο Λευτέρης Κατσικαρέλης. Υπεύθυνοι για την διασύνδεση ορίσθηκαν ο Βασίλης Κίτσιος στην Κεντρική Μακεδονία, οι Θανάσης Λεβέντης και Θανάσης Σερέπας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ο Λευτέρης Κατσικαρέλης στην Δυτική Μακεδονία.

Τα εν λόγω κλιμάκια χρεώνονται να συνδράμουν στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων για τους δήμους και τις περιφέρειες και να συντονίσουν τις δράσεις εξωστρέφειας και παρέμβασης. Επίσης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να συγκαλέσουν τη διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή του κάθε νομού, για να συγκροτηθούν οι αντίστοιχες Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα στις οποίες θα κληθούν να συμμετέχουν όλα τα πολιτικά, συνδικαλιστικά, αυτοδιοικητικά και κοινωνικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ.