ΚΙΝΑΛ – Ποτάμι στηρίζουν Βούγια που δηλώνει έτοιμος για τον β΄ γύρο

Σίγουρος ότι η παράταξη του, «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη», θα περάσει στον επαναληπτικό γύρο των δημοτικών εκλογών, δηλώνει ο Σπύρος Βούγιας, ο  οποίος διεκδικεί την δημαρχία Θεσσαλονίκης, έχοντας την επίσημη υποστήριξη του «Κινήματος Αλλαγής» και του «Ποταμιού».

Οι παρουσίες του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη και του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ, Χρήστου Παπαστεργίου, στην εκδήλωση κοπής πίτας της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» που ξεκίνησε λίγο μετά τις 7μμ στο ξενοδοχείο Καψής, επισημοποίησαν, με τον πιο θεσμικό τρόπο, την υποστήριξη των δυο κομμάτων στην υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια. Μιλώντας στο “Dailythess”, o Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος να σημειωθεί είναι δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Γ. Μπουτάρη, τόνισε πως «η παρουσία μου στην σημερινή εκδήλωση αυτονόητα σημαίνει ότι στηρίζουμε την «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη» και τον Σπύρο Βούγια που είναι η καλύτερη επιλογή για τη Θεσσαλονίκη». Ανέφερε δε πως το ΚΙΝΑΛ αναμένεται άμεσα να εκδώσει σχετική ανακοίνωση υποστήριξης της υποψηφιότητας Βούγια.

Ανάλογα και ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη σύντομη παρουσία του στην εκδήλωση, είπε ότι το Ποτάμι στηρίζει ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, όπως ο Σ. Βούγιας και ο Ν. Νυφούδης, «χωρίς διάθεση ελέγχου και χωρίς καπελώματα».

«Είμαστε η συνέχεια της Πρωτοβουλίας»

Στην εκδήλωση, κατά την οποία παρουσιάσθηκαν οι 30 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της «Πολήχρωμης Θεσσαλονίκης», όπως και το site της παράταξης, ο Σπύρος Βούγιας αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της προεκλογικής του καμπάνιας, δηλώνοντας πως ο συνδυασμός του επιθυμεί να είναι «η συνέχεια της Πρωτοβουλίας του Γ. Μπουτάρη».

«Είμαστε οι εγγυητές της συνέχειας της Πρωτοβουλίας και θα κρατήσουμε ό,τι καλό έχει αφήσει η Πρωτοβουλία», είπε, σχολιάζοντας πως η διοίκηση Μπουτάρη, στη δεύτερη θητεία της, «έκανε λάθη και δεν ήταν τόσο καλή». Σχετικά με τα χρίσματα, είπε ότι τα αποδέχεται, αλλά επέμεινε πως η «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη» είναι ένα αυτόνομο αυτοδιοικητικό σχήμα, που εκφράζει ευρύτερες δημοκρατικές δυνάμεις. Τόνισε πως η συνεργασίες είναι επιδιωκόμενες, αλλά βάσει προγραμματικής συμφωνίας για τις πολιτικές και την καθημερινότητα του πολίτη, ενώ δεν απέφυγε να αναφερθεί σε θετικές δημοσκοπήσεις, που όπως είπε, δείχνουν δεύτερο γύρο. «Κάποιοι δυσαρεστούνται αλλά αυτό καταγράφουν τα ευρύματα των δημοσκοπήσεων. Είμαστε σε καλή θέση, πάμε καλά και μπροστά και θα είμαστε στον δεύτερο γύρο» τόνισε και συγκινημένος, θυμήθηκε τις εκλογές του 1998 όταν για πρώτη φορά διεκδίκησε το δήμο Θεσσαλονίκης.

Αναλύοντας την προεκλογική του καμπάνια, είπε πως μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα οργανωτικά, επικοινωνιακά, παραταξιακά και διαδικαστικά ζητήματα και θα έχει παρουσιασθεί το πρόγραμμα όπως και η πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού. Στην τελική ευθεία τόνισε πως το βάρος θα δοθεί στην επικοινωνία με τον πολίτη, με σειρά «διαδραστικών εκδηλώσεων και συνελεύσεων στις γειτονιές της πόλης», ενώ ανέφερε πως η «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη» σύντομα, θα αποκτήσει ως προεκλογικό κέντρο, ένα «καφέ» στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή της Δημητρίου Γούναρη. «Το πρωί θα λειτουργεί ως κέντρο συντονισμού και πληροφόρησης και το βράδυ ως στέκι. Όπως είχαμε κάνει με το καφέ «Σαντέ» το 1998» είπε χαρακτηριστικά.

Νυφούδης: χρειάζεται τρέξιμο

Από την πλευρά του ο Νίκος Νυφούδης, που έχει επιφορτιστεί με τα οργανωτικά της «Πολήχρωμης Θεσσαλονίκης», κάλεσε τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους «να βάλουν τα δυνατά τους και να τρέξουν μέσα στον κόσμο». «Οι εκλογές κερδίζονται μιλώντας με τους πολίτες μιλώντας για τα καθημερινά προβλήματα» τόνισε και κάλεσε άπαντες να συμβάλουν όπως μπορούν και για την οικονομική ενίσχυση της παράταξης. «Ο Σπύρος μου είπε να μη το πω, αλλά εγώ λέω ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον Σαββίδη» είπε εν είδη αστείου, σημειώνοντας πως «η «Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη» δεν έχει καμία εξάρτηση…».

Οι 30 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πολήχρωμης Θεσσαλονίκης» είναι οι εξής:

Νίκος Νυφούδης, Μαίρη Ακριτίδου, Ασπασία Γιαννουσοπούλου, Αντώνης Ζιαπώνης, Αντώνης Καρούμπης, Έλλη Μανωλά, Μιχάλης Μήττας, Γιώργος Μουμουζιάς, Δημήτρης Παδιώτης, Ράνια Σαλπιστή, Ναταλία Σλιάρα, Ελένη Σπάρτση, Μιχάλης Τσάικος, Μαρία Τσιουτανη, Μιχάλης Τσιτωτας, Κώστας Βελίκος, Νίκος Γρηγοριάδης, Κωνσταντίνος Δαρδιώτης, Ευβουλη Δημογλου,
Νίκος Δοιρανλής, Ιορδάνης Καρατζας, Θεοδώρα Λειψιστινού, Οθων Παπαδόπουλος, Περίανδρος Πετροπουλος, Νίκος Πιστοφίδης, Νασέρ Ραμαντάνης, Λίλα Συροπούλου, Γιώργος Χατζηβασιλειάδης, Κώστας Χαριτωνίδης.