ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης: Αισιοδοξία για διψήφιο ποσοστό στις εκλογές

Θέσεις και προτάσεις για την καλύτερη πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του κόμματος, αλλά και αισιοδοξία για διψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, διατυπώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Η κεντρική πολιτική εισήγηση έγινε από τον Ανδρέα Λοβέρδο και το οργανωτικό κομμάτι ανέπτυξε ο Λάμπρος Παλάντζας, ενώ τη συνεδρίαση συντόνισαν ο γραμματέας και ο αναπ. γραμματέας της Επιτροπής, Νίκος Κριθαρίδης και Γιάννης Κυανίδης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην εισήγηση του, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και μίλησε για πελατειακό κόμμα και λαικισμό, αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κεντροαριστεράς και στην ανάγκη να υπάρχει συσπείρωση και εξωστρέφεια. «Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος», τόνισε και εκτίμησε ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να πετύχει διψήφιο ποσοστό. Επίσης σχολίασε ως θετικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε αντιπαράθεση με αφορμή την αποχώρηση του Ε. Βενιζέλου. «Δεν ήμασταν πολυσυλλεκτικοί και επιδείξαμε ωριμότητα» παρατήρησε.

Πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ το νέο λογότυπο

Από την πλευρά του ο Λάμπρος Παλάντζας, αναφερόμενος στα οργανωτικά, είπε πως θα υπάρξει νέο λογότυπο του κόμματος, το οποίο θα θυμίζει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ. Επίσης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια το εκλογικό υλικό να φτάσει στις Ν.Ε. όσο γίνεται πιο σύντομα ενώ για κάποιες ενστάσεις που διατυπώθηκαν κατά συγκεκριμένων υποψηφίων, είπε πως υπάρχει η αρμόδια Επιτροπή Ψηφοδελτίων, η οποία θα ενημερωθεί και θα μεριμνήσει.

Νωρίτερα, στέλεχος της Επιτροπής είχε ζητήσει να εξετασθεί η περίπτωση ενός υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, στην β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν κατατεθεί σε βάρος του καταγγελίες για νομικά παραπτώματα.

Να υπερασπιστούμε το έργο μας

Ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των ίδιων των υποψήφιων βουλευτών αλλά και των στελεχών της Επιτροπής. Η Μαρία Καρεκλίδου επισήμανε πως η νεολαία δεν γνωρίζει για το έργο του ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Ανθόπουλος τόνισε την ανάγκη, πρώτα να καταγραφούν οι δυνατότητες και οι αδυναμίες του κόμματος και μετά να αναληφθούν προεκλογικές πρωτοβουλίες. Επίσης ζήτησε να υπάρχει αυτοσυγκράτηση στο θέμα των συνεργασιών. Ο Νίκος Ξυλούρης στάθηκε ιδιαίτερα στο όνομα του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «εγώ νιώθω και δηλώνω ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ θεωρώ ότι πρέπει να βγει μπροστά». Επίσης υπογράμμισε ότι το κόμμα και η προεκλογική του εκστρατεία πρέπει να εστιάσει στρατηγικά στην πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ. «Ο στρατηγικό μας αντίπαλος ήταν και παραμένει η δεξιά» τόνισε.

Ελάτε στα γραφεία της Β. Ηρακλείου

Ανάλογες τοποθετήσεις υπέρ του ΠΑΣΟΚ και υπέρ της υπεράσπισης του έργου του, έγιναν και από άλλους, όπως η Δώρα Σαμαρά, που δήλωσε ότι «πρέπει να κάνουμε γνωστό το έργο του ΠΑΣΟΚ» και ο Σάββας Σερασίδης, που αναφέρθηκε στις πολιτικές και ιδεολογικές παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Βασίλης Παντής, ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ να καταθέσει τις θέσεις του για την Υγεία και την Οικονομία «όχι με συνθήματα αλλά με λόγο» και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, διευθυντής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη κάλεσε τα στελέχη να συμμετέχουν πιο ενεργά στις κομματικές διαδικασίες και να επισκέπτονται τα γραφεία του κόμματος στην Β. Ηρακλείου. Επίσης ο Γιάννης Μαγκριώτης, είπε πως έχει μεγάλη σημασία για το ΚΙΝΑΛ, να ξεκαθαρίσει «με ποια πολιτική θα πάει την επόμενη ημέρα και όχι με ποιον θα πάει». Πρότεινε δε το σύνθημα, «όχι στα κουστούμια και στις καρέκλες της επόμενης ημέρας», αφήνοντας αιχμές για όσους προετοιμάζουν το έδαφος για συνεργασία με τη ΝΔ και σχεδιάζουν την επιστροφή τους σε κυβερνητικές θέσεις. Επίσης σημείωσε πως η αποχώρηση Βενιζέλου έχει προκαλέσει ρήγμα και θα κοστίσει τουλάχιστον 2 μονάδες.

Φ.Δ.