ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης: κόβει πίτα και… κίνηση, παρουσία Ανδρουλάκη

Με …ψυχραιμία, παρακολουθούν στο ΚΙΝΑΛ τις εξελίξεις γύρω από τις υποψηφιότητες στον κεντρικό δήμο. “Για τις δημοτικές εκλογές δεν υπάρχει θέμα διαγραφών ή κάποιων άλλων ποινών.

Υπάρχει μία απόφαση αλλά αυτή αφορά μόνο τις περιφέρειες” ξεκαθαρίζει ο Χρήστος Παπαστεργίου γραμματέας της ΝΕ Α Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ. Συνεπώς, δεν υφίσταται θέμα για τις παρουσίες στην σημερινή εκδήλωση της ετήσιας κοπής πίτας των νομαρχιακών επιτροπών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, που έχει προγραμματισθεί για τις 6μμ, στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση θα είναι ευρωβουλευτής της Ελιάς, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις.

Το παρών θα δώσει σίγουρα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας, ο οποίος έχει το επίσημο χρίσμα του κόμματος.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα παραστεί και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος παρότι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, διεκδικεί τον δήμο, αυτόνομα, έχοντας στο πλευρό του μία σημαντική ομάδα στελεχών της Πρωτοβουλίας.

Ρωτήθηκε και ο Γιάννης Μπουτάρης για την υποψηφιότητα Λεκάκη, αλλά στήριξη δεν έδωσε. “Είναι μια φυσική κίνηση των παιδιών που ήταν ο κορμός της “Πρωτοβουλίας. Είναι σοβαρή παρουσία” είπε ο δήμαρχος αποφεύγοντας επιμελώς να δώσει το… δαχτυλίδι που παράτησε η Κ. Γούλα μετά τα τερτίπια με τον Βούγια. Εξάλλου ο Μπουτάρης έχει μάθει να ελίσσεται σε πολλαπλά ταμπλό και μέχρι τον Μάιο, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα. Μέχρι και τον… Ζαργιανόπουλο θα μπορούσε να στηρίξει.

Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε ποιοι θα είναι σήμερα στην αίθουσα “Μ Αναγνωστάκης”. Διότι πέρα από τις τοπικές εκλογές, έρχονται και οι εθνικές εκλογές και οι ευρωεκλογές ενώ προηγείται και το καταστατικό συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στο τέλος Μαρτίου…

Φ.Δ.