Κινηματογραφική καταδίωξη και σύλληψη διακινητών μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Σκηνές κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης και σύλληψης δύο διακινητών μεταναστών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα δύο αλλοδαποί ηλικίας 34 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίσταση, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά-προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, κλοπή, αντίσταση, απείθεια, παράβαση του Νόμου περί όπλων και του Κ.Ο.Κ..

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εντόπισαν στην Παλαιά Ε.Ο. Καβάλας-Θεσσαλονίκης (ύψος Βασιλούδι) δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με οδηγούς τους παραπάνω δράστες, τα οποία επιχείρησαν να ελέγξουν.

Οι οδηγοί των οχημάτων δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγουν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Το όχημα με οδηγό τον 34χρονο ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε σε τοίχο στην περιοχή της Σταυρούπολης, οπότε και συνελήφθη ενώ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίσθηκαν τέσσερις μετανάστες. Οι δύο εκ των διακινούμενων, οι οποίοι βρίσκονταν στο χώρο αποσκευών, είχαν τραυματισθεί και μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο της πόλης.

Το δεύτερο αυτοκίνητο με οδηγό τον 26χρονο ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου και συνελήφθη ενώ στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν συνολικά έξι μετανάστες, οι δύο εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών του οχήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο αυτοκίνητα είχαν κλαπεί σε προγενέστερο χρόνο, ενώ και οι πινακίδες κυκλοφορίας που χρησιμοποιούσαν, ανήκουν σε άλλα οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.