Κήπος Σεμινάρια: Τρεις θεατρικές παραστάσεις εφηβικού θεάτρου με ελεύθερη είσοδο

Δωρεάν προβολή τριών θεατρικών παραστάσεων από το ετήσιο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00 στο χώρο του εργαστηρίου «Κήπος» Σεμινάρια, με αφορμή το Σεμινάριο «ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ», με εισηγητή τον Θανάση Μεγαλόπουλο.

Τι είναι στ’ αλήθεια το Εφηβικό Θέατρο;

Το Θέατρο είναι σημαντικό εργαλείο για όλους μας, πόσο μάλλον για τους εφήβους! Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την ομαδικότητα και το θεατρικό παιχνίδι, ένας έφηβος μπορεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Το εφηβικό θέατρο συμβάλλει δυναμικά στην προσωπική ανάπτυξη και τη διαπαιδαγώγηση του εφήβου.

Ο Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 στις 18:00, ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα προβληθούν δωρεάν τρεις θεατρικές παραστάσεις από το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με παραστάσεις που αγγίζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των εφήβων.

Μέσα από αυτές τις προβολές μπορούμε να δούμε ποιο είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα όταν οι έφηβοι γράφουν, παίζουν, δημιουργούν και ουσιαστικά επικοινωνούν την ψυχή τους μέσα από μία παράσταση.
Ακούμε τις σκέψεις και τη φωνή των εφήβων!

Στην ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση θα προβληθούν με την εξής σειρά οι τρεις  παραστάσεις:

Στις 18:00: «Η άνοδος και η πτώση του βασιλιά σουμπουρδουμπύ και ο πόλεμος της κασερόπιτας», μια επική κωμωδία στα χρόνια του μεσαίωνα, πάνω στο έργο «Ο Υμπύ Βασιλιάς» του Άλφρεντ Ζαρρύ.

Στις 18:30: «Έτσι κάνουν όλοι», ένα δραματικό ντοκουμέντο του σήμερα, μια παράσταση βασισμένη σε συνεντεύξεις εφήβων.

Στις 19:00: «Η εκδρομή», μια παράλογη κωμωδία για τη διατήρηση της αισιοδοξίας.
Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση στην οποία θα αναλύονται τα στάδια από τη συγγραφή ενός εφηβικού θεατρικού έργου έως το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης.

Πληροφορίες – εγγραφές :

Κήπος Σεμινάρια, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
www.kipos-seminaria.gr
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria