ΚΚΕ: Η απανθρωπιά του ευρωνατοϊκού δόγματος στις προτάσεις Τσίπρα για το προσφυγικό

«Στις προτάσεις Τσίπρα για το προσφυγικό, εκδηλώνεται η απροκάλυπτη ολική επαναφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην απανθρωπιά του ευρωνατοϊκού δόγματος».

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, προσθέτοντας ότι οι πέντε προτάσεις Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ «αποδεικνύουν ότι το πρόσφατο προκλητικό ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απελευθέρωσε όλη τη γκάμα των στρατηγικών συγκλίσεων της κυβέρνησης με τα ευρωνατοϊκά ιμπεριαλιστικά κέντρα».

«Στις προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει η παραμικρή αναγνώριση του δικαιώματος των προσφύγων να φτάσουν στην ΕΕ και να ζητήσουν άσυλο. Αντίθετα, υπάρχει πλήρης υιοθέτηση της πολιτικής όλων των κρατών της ΕΕ, που συμπυκνώνεται στη θέση «κρατήστε με κάθε τρόπο τους πρόσφυγες εκτός ΕΕ».

Ούτε μια λέξη δεν βρήκε να πει ο πρωθυπουργός για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από την Ελλάδα, έστω μέσω του λειψού και επιλεκτικού μηχανισμού μετεγκατάστασης της ΕΕ, που καρκινοβατεί. Και φυσικά, ούτε μία λέξη δεν είπε για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις που ρίχνουν τους λαούς στο δρόμο της προσφυγιάς» προσθέτει η ανακοίνωση.