ΚΚΕ (μ-λ): Πολιτική εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

Πολιτική εκδήλωση με σύνθημα “Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις- Κυπριακό -Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Οι λαοί μας να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων” διοργανώνει τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη στις 7. 00 το απόγευμα στο κτίριο ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51- 4ος όροφος) το ΚΚΕ (μ-λ).

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα του, “οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου (Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι) βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες εξελίξεις. Με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς να παροξύνονται καθημερινά και τον κύκλο του αίματος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής να μην έχει τελειωμό. Με την περίπου απ’ ευθείας αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας. Με τις αντιθέσεις των αστικών τάξεων στις δύο πλευρές του Αιγαίου να επανεπιβεβαιώνουν τον αντιδραστικό τους χαρακτήρα. Με την προσπάθεια αναβάθμισης της αμερικανο-ΝΑΤΟϊκής επικυριαρχίας στην Κύπρο, μέσα απ’ το νέο σχέδιο παγίωσης της διχοτόμησης της Μεγαλονήσου”.

Παράλληλα, το ΚΚΕ (μ-λ) σημειώνει ότι “οι αγεφύρωτες αντιθέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν ζητήματα κυριαρχίας και άπτονται στον εξαρτημένο από την Δύση και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ χαρακτήρα τους. Ταυτόχρονα, η παρατεταμένη μνημονιακή επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις δεν είναι καθόλου άσχετη με το πιο πάνω γεωπολιτικό πλαίσιο”.

Σύμφωνα με την παράταξη, “τα αντιδραστικά-διχοτομικά αμερικανόπνευστα σχέδια για Διζωνική–Δικοινοτική Ομοσπονδία στη Κύπρο επιχειρούν να διαιωνίσουν την ιμπεριαλιστική επικυριαρχία με την πολιτική του ‘διαίρει και βασίλευε’ σε συνθήκες αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης και υποχώρησης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Η αναθέρμανση του Κυπριακού ζητήματος τα τελευταία χρόνια, το Μοντ Πελεράν, η Γενεύη και η συνέχιση της διαδικασίας των συνομιλιών μέσα σ’ ένα όργιο παρασκηνίου, πιέσεων, απειλών, εκβιασμών και αντιπαροχών επιδιώκει να φέρει το νησί στα μέτρα των σημερινών απαιτήσεων των υπερατλαντικών κατά βάση επιδιαιτητών”.

Όλα τα παραπάνω -προσθέτει- μαρτυρούν ότι οι κίνδυνοι για τους λαούς Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου μεγαλώνουν.

Γι’ αυτό και θεωρεί ότι προβάλλει ως επιτακτική αναγκαιότητα η ανάδειξη και πάλη -σε ανεξάρτητη βάση από τα ιμπεριαλιστικά και αστικά συμφέροντα- των εργατικών και λαϊκών στοχεύσεων και προτεραιοτήτων. “Για να προλάβουμε τα χειρότερα στην κατεύθυνση να τα αποφύγουμε. Για να οικοδομήσουμε γέφυρες φιλίας, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης των τριών λαών και όλων των λαών της περιοχής. Γιατί οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες και εκμεταλλευτές. Κοινό Μέτωπο των Λαών: Ενάντια σε πόλεμο και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!, Ενάντια σε τυχοδιωκτισμούς, στον εθνικισμό και τον σωβινισμό!, Ενάντια σε κάθε αλλαγή συνόρων! Για Κύπρο Ενιαία και Ανεξάρτητη”.