ΚΚΕ: Πρόκληση η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκαλύψει ευθύνες

«Πρόκληση για τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, για τις οικογένειες των αγνοούμενων και για όλο το λαό» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την «προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να συγκαλύψει, με κυνικό και απαράδεκτο τρόπο, τις τεράστιες ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική».

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κυβερνητικού εκπροσώπου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγγο για «θράσος» και  «κροκοδείλια δάκρυα».

«Ούτε η “κλιματική αλλαγή”, ούτε το όποιο πιθανό σχέδιο εμπρησμών, απαλλάσσει την κυβέρνηση, καθώς έχει διατηρήσει τη διαχρονική εμπρηστική πολιτική της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, παρά το ότι οι υπουργοί της διαβεβαίωναν το Μάη, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή, ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές.  Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η αποδεδειγμένη, πλέον, αναποτελεσματικότητα υλοποίησης ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων και άκρως επικίνδυνων καταστάσεων και της συνεχούς επικαιροποίησής του, με βάση τις εξελισσόμενες συνθήκες» σημειώνει ο Περισσός.

«Τα όσα, με περίσσιο θράσος, τολμούν να ξεστομίσουν περί ατομικής ευθύνης και αυθαιρεσίας, μοναδικό στόχο έχουν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Τα κροκοδείλια δάκρυα πάνω στα αποκαΐδια της καταστροφικής πολιτικής τους δεν πείθουν κανένα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.