Κλείνουν οι υποψηφιότητες στο ΚΙΝΑΛ, συγκροτείται η εκλογική επιτροπή Θεσσαλονίκης

Εντός του Σαββατοκύριακου οριστικοποιούνται οι υποψηφιότητες στο ΚΙΝΑΛ και στις αρχές ή στα μέσα την ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση για όλα τα ψηφοδέλτια του κόμματος ενώ η Χαριλάου Τρικούπη βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση, προκειμένου να τεθούν όλοι οι μηχανισμοί του κόμματος σε προεκλογική ετοιμότητα.

Την Τετάρτη στην Αθήνα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, στη διευρυμένη σύνθεσης της, η οποία θα δώσει και την τελική έγκριση για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων ενώ παράλληλα από τη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται τα κεντρικά κλιμάκια που θα ξεκινήσουν περιοδείες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Επίσης συγκροτείται και η Κεντρική Οργανωτική Εκλογική Επιτροπή του κόμματος, που θα αναλάβει τον συντονισμό του προεκλογικού αγώνα και τις συνεννοήσεις με τις Νομαρχιακές Οργανωτικές Εκλογικές Επιτροπές του Κινήματος ανά την Ελλάδα.

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με Λοβέρδο

Η εισήγηση για τη συγκρότηση της διευρυμένης Νομαρχιακής Οργανωτικής Εκλογικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, έχει σταλεί προ ημερών στα κεντρικά του κόμματος προς έγκριση. Εκτιμάται πως στην τελική σύνθεση του οργάνου, θα μετέχουν περίπου 80- 100 άτομα, εκ των οποίων τα μισά θα είναι κοινωνικά στελέχη, από τους χώρους του συνδικαλισμού, του πολιτισμού, των ΕΒΕ, του αθλητισμού, τις κοινωνικές οργανώσεις κ.λ.π. Επίσης η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη, έχει προγραμματιστεί να γίνει, την Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 6μμ στο ξενοδοχείο Grant Hotel, με ομιλητές τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Λάμπρο Παλάντζα.

Να σημειωθεί ότι στην Θεσσαλονίκη το ΚΙΝΑΛ έχει ορίσει και λειτουργεί ένα βασικό σχήμα Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, το συντονισμό της οποίας έχει αναλάβει 11μελής γραμματεία, με επικεφαλής τον πρώην γραμματέα της ΝΕ Α Θεσσαλονίκης και μέλους της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Κριθαρίδη. Η σύνθεση της 11μελούς γραμματείας είναι: Κριθαρίδης Νίκος (γραμματέας), Κυανίδης Γιάννης (αν. γραμματέας), Αγγελίδης Άκης, Αράπογλου Χρυσή, Μεταλούλης Αχιλλέας, Παπαγεωργίου Μαρία, Πετρόπουλος Περίανδρος, Ραλλίδης Μιχάλης, Ρίγανης Ηλίας, Τσαραμπουλίδης Παναγιώτης και Χέιρ Ρικάρντο.

Τα ψηφοδέλτια σε Α και Β Θεσσαλονίκης

Σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες για το νομό Θεσσαλονίκης, το ΚΙΝΑΛ για την Α Θεσσαλονίκης έχει ήδη ανακοινώσει τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Αβραμίδη, Κούλα Γιαννακίδου, Χάρη Καστανίδη, Κυριάκο Κυριάκο, Γιάννη Μαγκριώτη, Σοφία Μουτίδου, Νίκο Ξυλούρη, Αντώνη Σαουλίδη και Νικολέτα Σπυροπούλου.

Επίσης έχει ακουστεί ότι ενδέχεται να είναι υποψήφιοι βουλευτές οι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Πένυ Δαλαμπούρα, Μαρία Λυκουργιώτη, Κώστας Χαριτωνίδης, Γιάννης Πιτσιόρας, Χάρης Τζίνεβης και Κώστας Μπλιάτκας ενώ η πρώην βουλευτής Χρύσα Αράπογλου φέρεται να έχει τοποθετηθεί αρνητικά.

Πάντως κάποιοι εκ των υποψηφίων βουλευτών στην Α Θεσσαλονίκης ήδη κινούνται δραστήρια. Χθες ο υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής, Αντώνης Σαουλίδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής έχει λύσεις και τις προτάσεις για τη χώρα. «Έχουμε την ατζέντα. Προχωράμε με ίδιες αξίες και νέες πολιτικές» τόνισε και ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εξελίξεις και την αποχώρηση του Ε. Βενιζέλου σημείωσε ότι «η παράταξη είναι πάνω από τα πρόσωπα, οι ιδέες είναι αυτές οι οποίες μας οδηγούν».

Και ο Σάκης Αρναούτογλου;  

Κινητικότητα υπάρχει και για το ψηφοδέλτιο στη Β Θεσσαλονίκης για το οποίο έχουν ανακοινωθεί εννέα υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι είναι: Γιώργος Αρβανιτίδης Δημήτρης Ζακαλκάς, Μαρία Κιλαζίδου, Αναστάσιος, Τάσος Κοκόγιας, Ευγενία Κυριακάκη-Προκοπίου, Βικτωρία Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Ελένη Χούλια και Γεώργιος Φεστερίδης. Τελευταία επίσης ακούγεται και το όνομα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Σάκη Αρναούτογλου. Όπως τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής, Τάσος Κοκόγιας, οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στη Β Θεσσαλονίκης, έχουν ξεκινήσει περιοδείες και επαφές, αλλά όλοι αναμένουν τον κεντρικό και τοπικό προγραμματισμό. «Το κλίμα είναι πιο θετικό για μας σε σχέση με το 2015, πάμε σε μία εκλογική αναμέτρηση με ελπίδες ανάκαμψης» τονίζει.

Φ.ΔΕΡ.