Κλειστά σχολεία λόγω ψώρας στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά για 3 μέρες μένουν 4 σχολεία στη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα ψώρας! Συγκεκριμένα, τα περιστατικά αναφέρθηκαν σε σχολεία του Ευόσμου, τα οποία αποφασίστηκε να κλείσουν για 3 εργάσιμες μέρες (από χθες, Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή), απόφαση η οποία πάρθηκε περισσότερο για προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται πως το σχολικό συγκρότημα στο οποίο βρέθηκαν τα κρούσματα, αποτελείται από συνολικά πέντε σχολεία, τρία δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία και τα δύο παιδιά που εμφάνισαν ψώρα είναι μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού που έχουν συγγένεια μεταξύ τους (είναι αδέρφια).

Αναλυτικά, κλειστά είναι από χθες, Τετάρτη, το 5ο και 8ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, καθώς και το 1ο και 5ο νηπιαγωγείο τα οποία βρίσκονται στο ίδιο σχολικό συγκρότημα. Στο ίδιο συγκρότημα στεγάζεται και το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, το οποίο θα μείνει κλειστό μόνο αύριο, Παρασκευή.

Αλ.Κόπτσης: «Μεμονωμένο φαινόμενο» τα κρούσματα ψώρας σε δύο μαθητές

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, είναι μεμονωμένο φαινόμενο», δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, για τα κρούσματα ψώρας που εντοπίστηκαν σε δύο μαθητές σχολείων, ενός δημοτικού κι ενός νηπιαγωγείου, στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ.Κόπτσης, η ψώρα παρουσιάστηκε σε δύο μαθητές που είχαν συγγένεια μεταξύ τους. «Η ψώρα ήρθε από το σπίτι στο σχολείο. Προληπτικά, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έκλεισε για τρεις ημέρες τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία που υπάρχουν στο χώρο για να γίνουν εργασίες απολύμανσης. Εκλεισαν δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία μέχρι αύριο ενώ την Παρασκευή θα κλείσει και το πέμπτο δημοτικό σχολείο, που είναι στον ίδιο αύλειο χώρο αλλά σε διαφορετικό κτίριο, προκειμένου να γίνει κι εκεί απολύμανση».

Επανέλαβε, δε, ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος» για τους μαθητές, επισημαίνοντας πως «η ψώρα δεν είναι κάποιος ιός, κάποια μεταδοτική νόσος».