Κλειστά θα μείνουν και αύριο τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, 11 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την περιοχή.

Την απόφαση, η οποία αφορά όλη όλη την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης (νομός Θεσσαλονίκης), έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επανεκτιμώντας τα καιρικά δεδομένα και την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία στο νομό Θεσσαλονίκης αλλά και στο πολεοδομικό συγκρότημα.

“Η χιονόπτωση έχει σταματήσει στον νομό. Όμως ο παγετός κυρίως τις πρωινές ώρες εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα. Επιπλέον ενημερώνομαι ότι πολλά σχολεία δεν είναι έτοιμα να δεχτούν τους μαθητές λόγω συσσώρευσης χιονιού και πάγου στις αυλές. Προς αποφυγή νέων ατυχημάτων (χθες μαθητής σε σχολείο στον Εύοσμο, τραυματίστηκε) και κατόπιν αιτημάτων δημάρχων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, αποφάσισα να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία. Ελπίζω τα συνεργεία των δήμων μέχρι την Δευτέρα να έχουν φροντίσει για τον καθαρισμό των αυλών και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων” ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Πατουλίδου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η απόφαση ελήφθη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτη Ανανιάδη και με δημάρχους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.