Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 9/10 περίπου 200 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Χαλυβουργικής, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των μισθών τους. Έκλεισαν για μία περίπου ώρα συμβολικά την Αθηνών-Κορίνθου, στο ένα ρεύμα προς Αθήνα.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Χαλυβουργικής, Γιώργος Γάκης, ανέφερε: «Σήμερα ξεκινάμε μία μορφή κινητοποίησης. Περίπου 200 εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουμε απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες, έχουμε αποκλείσει από το πρωί την πύλη της Χαλυβουργικής. Δεν μπαίνει κανείς στον χώρο του εργοστασίου.

Ο κ. Γάκης προειδοποίησε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν καταβληθεί άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων. «Σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και τους τοπικούς φορείς, θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό της εθνικής οδού», τόνισε προσθέτοντας: «Ζητάμε την επανεκκίνηση της λειτουργίας του εργοστασίου».

Αύριο, Πέμπτη 10/10, θα πραγματοποιηθεί νέα στάση εργασίας ενώ για την Παρασκευή 11/10 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας.