Κλείνουν εφτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία

Εφτά κέντρα φιλοξενίας φιλοξενίας προσφύγων θα κλείσουν στην Θεσσαλονίκη ενώ άλλα εφτά υφιστάμενα θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τον συνεργάτη του Υπουργού Μετανασταευτικής Πολιτικής Ι. Αλεξανδρίδη.
Ο κ.Αλεξανδρίδης απαντώντας  σε ερωτήσεις των δημάρχων κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για το προσφυγικό ανέφερε ότι οι δομές που θα κλείσουν  άμεσα, σύμφωνα με το Υπουργείο,  είναι το “βυρσοδεψείο Καραμανλής” στη Σίνδο, η δομή στο “σουπερ μαρκετ Ηλιαδη” (Καλοχωρι), η “Φρακαπορτ” και η αποθήκη Φέσσα στο Ωραιόκαστρο. Το κέντρο φιλοξενίας “Αλεξίλ” θα παραμείνει μέχρι το Πάσχα. Επίσης το επόμενο διάστημα θα κλείσει η δομή Σίναταξ στο Λαγκαδά και το Βαγιοχώρι.
Στο Κιλκίς θα κλείσουν τα κέντρα φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα και το Χέρσο και μετά από την διαδικασία της κατανομής προσφύγων σε άλλες περιοχές της Ελλάδας θα δημιουργηθεί ένα νέο.
Τα κέντρα φιλοξενίας που αναβαθμίζονται είναι η “Σόφτεξ”, η δομή στα Διαβατά, το Δίον στον Δήμο Παύλου Μελά και τα Βασιλικά.
Νέα δομή φιλοξενίας, σύμφωνα με τον συνεργάτη του Υπουργού, θα δημιουργηθεί στο Χορίγι του Κιλκίς.
Για αναβάθμιση προορίζονται επίσης τα κέντρα φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια της Βέροιας, τα Γιαννιτσά, το κτήμα Ηρακλής στην Κατερίνη και η Πέτρα Ολύμπου. Επίσης  νέο κέντρο φιλοξενίας δημιουργείται στη Σέρρες και στη Δράμα.