Κλειστά και την Παρασκευή θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη για τέταρτη ημέρα λόγω της κακοκαιρίας.

Οπως ανακοινώθηκε από το δήμο Θεσσαλονίκης κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και την Παρασκευή για λόγους ασφαλείας, και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2313 – 317.714 και 2313 – 317.720

Ήδη ο δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης ανακοίνωσε ότι «λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας με χιονόπτωση και παγετό, δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και ασφάλειας των μαθητών, τα σχολεία του δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου. Οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοικτοί. Την Κυριακή 15/01, θα εκδοθεί ανακοίνωση για τη Δευτέρα 16/01.»

Και ο δήμος Καλαμαριάς αποφάσισε ότι για αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η συνεχιζόμενη κακοκαιρία.

Στο δήμο Νεάπολης Συκεών θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όπως και μεθαύριο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λόγω των συνεχιζόμενων πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και των πολικών συνθηκών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες o δήμος Πυλαίας Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι τα σχολεία μας θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και για τις δύο ημέρες και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της σφοδρής χιονόπτωσης και επειδή τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία παραμένουν, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά και την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου εκτός από τον 1ο, 5ο & 6ο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου και τον 2ο Παιδικό σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς λόγω του παγετού τα συστήματα θέρμανσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Και στο δήμο Δέλτα όπως ανακοινώθηκε λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των προβλημάτων λόγω του παγετού, τα σχολεία  θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 12 και 13 Ιανουαρίου. Κλειστό θα παραμείνει, επίσης, και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα.

Στη Θέρμη με απόφαση του δημάρχου  Θεόδωρου Παπαδόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 εξαιτίας των προβλημάτων που δημιούργησε η νέα κακοκαιρία και χιονόπτωση. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «κατά τη διαρκεια της αυριανής ημέρας, με νέα ανακοίνωση θα γίνει ενημέρωση  για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στο δήμο Θέρμης».

Στο Λαγκαδά όπως ανακοινώθηκε «λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας και των συνθηκών παγετού που επικρατούν αποφασίστηκε για την ασφάλεια των μαθητών να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αύριο Πέμπτη 12 Ιανουαρίου και μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου».

Η αναστολή των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά αποφασίστηκε για την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017 λόγω της χιονόπτωσης και παγετού και των προβλημάτων στα συστήματα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων.

Εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις και από τους υπόλοιπους δήμους στη Θεσσαλονίκη για τη λειτουργία των σχολείων.

Λόγω της χιονόπτωσης στη Θεσσαλονίκη σήμερα παρέμειναν κλειστά το ΑΠΘ, το πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και τo ΤΕΙ.