«Κλειστή» την πόρτα της Συγκλήτου βρήκαν φοιτητές του ΑΠΘ (βίντεο)

Σε μια προσπάθεια τους να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα του μεγαλύτερου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας, φοιτητές του ΑΠΘ, σύμφωνα με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων τους, επιχείρησαν σήμερα το πρωί να παρέμβουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Όμως, για μια ακόμα φορά, όπως αναφέρουν, δεν το κατάφεραν γιατί οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της συνεδρίασης.

Όπως καταγγέλλουν στη DailyThess μέλη των φοιτητικών συλλόγων Φιλολογικού, Χημικού, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, στόχος τους ήταν να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους πάνω σε μια σειρά ζητημάτων (π.χ. προγράμματα σπουδών, σίτιση, στέγαση, προϋπολογισμός.

«Η πρυτανεία δείχνοντας ακόμα μια φορά το αυταρχικό της πρόσωπο διέλυσε τη διαδικασία της συγκλήτου προκειμένου να μην τοποθετηθούν οι φοιτητικοί σύλλογοι σ’ αυτή. Το ίδιο έργο αυταρχισμού παίζεται ένα χρόνο τώρα καθώς η πρυτανεία του ΑΠΘ έχει σταματήσει να ανακοινώνει τόσο την ημερομηνία που διεξάγει τις διαδικασίες της συγκλήτου όσο και την θεματολογία των διαδικασιών ενώ παράλληλα βάζει μπράβους μπροστά απ’ τις πόρτες πετώντας φοιτητές και εργαζομένους έξω ή πολύ περισσότερο συνεδριάζει με κλειστά τα ρολά του κτηρίου διοίκησης κατά τις απογευματινές ώρες», σημείωσαν οι φοιτητές.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το επιχείρημα της πρυτανείας είναι ότι αυτά που συζητούνται, δε αφορούν τους φοιτητές. Όμως, οι ίδιοι θεωρούν ό,τι όταν λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν «τα πτυχία και τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, τον προϋπολογισμό του πανεπιστημίου, τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών τότε μάλλον μας αφορούν και πολύ μάλιστα», γι’ αυτό και δηλώνουν ότι θα είναι εκεί σε κάθε Σύγκλητο για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα και τα κεκτημένα τους.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο από την αντιπαράθεση των φοιτητών με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα…

-Η φωτογραφία από παλιότερη παρέμβαση των φοιτητών…