Κοινή ανακοίνωση στήριξης στον υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών Λάζαρο Ωραιόπουλο

Τη στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών ανακοίνωσαν με κοινή ανακοίνωσή τους οι πρώην δήμαρχοι Συκεών Γιάννης Πανόπουλος, και Νεάπολης Γρηγόρης Χατζησάββας, καλώντας όλους τους συνδημότες να αγκαλιάσουν αυτήν την κίνηση, να συστρατευτούν σε ένα νέο όραμα, μακριά από την οπισθοδρόμηση και την αυταρχική διοίκηση του σημερινού δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός τόπου , που είναι κομβικές. Καθοριστικές για το μέλλον του και για τη ζωή όσων κατοικούν σε αυτόν. Ο Δήμος μας  βρίσκεται μπροστά σε μία τέτοια στιγμή. Όσοι τον αγαπάμε, όσοι τον έχουμε για κοινό τόπο ζωής και δουλειάς, όσοι νοιαζόμαστε για την προοπτική του και το μέλλον των παιδιών μας, θέλουμε να δούμε Σύγχρονες Λύσεις στα προβλήματα μας. Συμμετοχή των πολιτών, Συνεργασία διαφορετικών δυνάμεων και Ανανέωση προσώπων και αντιλήψεων. Είναι αλήθεια ότι η  κρίση που εκδηλώθηκε στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατρέψει πολλές βεβαιότητες,  θεωρίες και πρακτικές. Έχει αποκαλύψει πολλές αλήθειες και ψέματα. Έφερε πολλούς από τους πολίτες πιο κοντά τον ένα στον άλλο. Έβαλε επιτακτικά την ανάγκη όλοι εμείς, που αγωνιούμε για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, να βρούμε μια συνισταμένη, να συνεργαστούμε. Να αντισταθούμε στους πολιτικάντηδες. Στην οπισθοδρόμηση και στην συντήρηση. Στο πάντρεμα με τα αξιώματα, στην πάση θυσία επιδίωξη καριέρας Δημάρχου, στην αυταρχική διοίκηση. Για αυτό, πολλοί συνδημότες, επιζητούν νέες λύσεις για τον τόπο μας από μια κοινή προσπάθεια. Να ενώσουμε  όλες τις  δυνάμεις για μια νέα πορεία, για μια νέα πνοή στο Δήμο μας. Με νέους ανθρώπους και νέες απόψεις», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Συγχαρητήρια στον Λάζαρο Ωραιόπουλο, που πήρε την απόφαση να αναγγείλει την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών και να ηγηθεί  αυτήν την  προσπάθεια που περίμεναν όλοι. Έτσι, δίνει την δυνατότητα σε νέους  ανθρώπους  από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και με διαφορετικές αναφορές, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Να προωθήσουν μια άλλη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», συνεχίζουν οι πρώην δήμαρχοι, απευθύνοντας κάλεσμα σε «όλους τους συνδημότες μας να αγκαλιάσουν αυτήν την κίνηση. Να σταθούν δίπλα στον Λάζαρο. Να συστρατευτούν σε ένα νέο όραμα! Τοπική εξουσία αποκεντρωμένη,  βασισμένη στη δημοκρατία και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, όπου στο κέντρο της προσοχής θα είναι ο ΠΟΛΙΤΗΣ με τις ανάγκες του και όχι ο Δήμαρχος. Όλοι εμείς, χέρι-χέρι, θα αγωνιστούμε ενωμένοι για ένα Δήμο σύγχρονο και πρωτοπόρο.