Κοινό μέτωπο ευθύνης για τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, από το ΥΜΑΘ και τον Δήμο

Στη συγκρότηση κοινού μετώπου ευθύνης για την επίλυση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, θα προχωρήσουν το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε ο ΥΜΑΘ, Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Με τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα συγκροτήσουμε ένα κοινό μέτωπο ευθύνης για να λύσουμε προβλήματα, τα οποία εκκρεμούν εδώ και χρόνια, για να βοηθήσουμε τη Θεσσαλονίκη να βρει και να παίξει τον σημαντικό ρόλο που της αρμόζει από την ιστορική της διαδρομή, από τη θέση της, από την ιστορία της», δήλωσε ο κ. Καράογλου, ο οποίος επισκέφθηκε το δημαρχείο και συναντήθηκε με τον δήμαρχο για μία και πλέον ώρα.

Όλα τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης στην ατζέντα

Στην ατζέντα βρέθηκαν όλα τα μεγάλα θέμα της Θεσσαλονίκης, τα οποία είχαν συζητηθεί και στις συσκέψεις που είχε πριν από περίπου 15 μέρες στο ΥΜΑΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα έχουν τακτικές επαφές, είπε ότι γνωρίζονται πολλά χρόνια με τον κ. Ζέρβα, σημειώνοντας ότι «είναι μια επιλογή που μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη». Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε τα προβλήματα της πόλης. Ξέρουμε ότι υπάρχει από την πλευρά της νέας Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης πρόθεση να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα, που, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν μια στασιμότητα και δεν αντιμετωπίστηκαν, όπως θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε και αυτό θα το κάνουμε στην πράξη».

Όπως είπε, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ανάπλασης του γηπέδου του ΠΑΟΚ και ο δήμαρχος του τόνισε πως η ανάπλαση αυτή δεν αφορά μόνο τον χώρο του γηπέδου, αλλά μια ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Ο κ. Ζέρβας του μίλησε και για την ανάπλαση των παλιών βασιλικών στάβλων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε πως συζήτησαν θέματα της καθημερινότητας και υποδομών, από το ζήτημα της καινοτομίας μέχρι και τις αναπλάσεις, για τις οποίες παρατήρησε ότι πρέπει να ολοκληρωθούν στη διάρκεια της τρέχουσας τετραετίας.

Κ. Ζέρβας: Χρόνια δημιουργίας μέχρι το 2023

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά και αυτά τα τέσσερα χρόνια θα είναι χρόνια δημιουργίας, χρόνια υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

Σημείωσε πως είναι «οπαδός της ευταξίας» και είπε χαρακτηριστικά: «Εκτός από οπαδός του ΠΑΟΚ είμαι και οπαδός της ευταξίας και όλο αυτό έχει να κάνει από τη μια πλευρά, με την ασφάλεια, την αστυνόμευση και από την άλλη μεριά, έχει να κάνει και με όλα αυτά που πρέπει να φροντίσει ο Δήμος, δηλαδή, η καθαριότητα, ο φωτισμός και κυρίως οι καλές χρήσεις και οι καλές πρακτικές».

Πάνω από το άγαλμα Βενιζέλου το Χριστουγεννιάτικο Χωριό

«Εκεί είναι το δικό μας στοίχημα, το δικό μου προσωπικό στοίχημα γιατί καλό είναι να ζητάς από όλους τους άλλους να σε βοηθήσουν, αλλά το θέμα είναι τι κάνεις και εσύ ο ίδιος γι’ αυτά τα οποία οφείλεις να είσαι συνεπής και οφείλεις να έχεις αποτελέσματα», επισήμανε ο κ. Ζέρβας και συνέχισε: «Νομίζω, βλέπετε ήδη κάποια αποτελέσματα στο θέμα της καθαριότητας. Σύντομα, θα έχουμε και μια βελτίωση στα θέματα του φωτισμού, όπου υπάρχει ελλιπής φωτισμός και στο θέμα των καλών πρακτικών, εκείνο που θα δείτε πολύ σύντομα είναι ότι στον εορτασμό των Χριστουγέννων θα κοιτάξουμε να αξιοποιήσουμε εκείνο το κομμάτι στο οποίο κανείς σχεδόν φοβάται να περάσει. Το κομμάτι της Αριστοτέλους που είναι πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου, εκεί θα στηθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό με την προοπτική να υπάρχουν καλές χρήσεις σε ένα σημείο που είναι, δυστυχώς για την πόλη μας, δυστυχώς για όλους εμάς, κακόφημο».

Οι κ.κ. Καράογλου και Ζέρβας μίλησαν και για τις ποδοσφαιρικές τους προτιμήσεις (ο πρώτος υπέρ του Ηρακλή και ο δεύτερος υπέρ του ΠΑΟΚ) κατά την ανταλλαγή δώρων ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης χάρηκε πάρα πολύ για τη γραβάτα, με το λογότυπο του Δήμου, που του χάρισε ο δήμαρχος (μια παρόμοια είχε χαρίσει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη), γιατί, όπως είπε, την ήθελε καιρό και για το μπλε χρώμα της.

Ο κ. Καράογλου πρόσφερε στον κ. Ζέρβα μια έκδοση για το Άγιον Όρος του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς (ΚΕΔΑΚ).