Κόλλια-Τσαρουχά: “Η κυβέρνηση φέρνει το φυσικό αέριο στην περιφέρεια”

Την ενημέρωση των φορέων για την υλοποίηση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου είχε ως θέμα η ευρεία σύσκεψη πολιτικών, επιχειρηματικών και οικονομικών φορέων του νομού Σερρών, υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, που έγινε σήμερα στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης.

Η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που έγινε από την Κυβέρνηση, αναφέρει η ανακοίνωση, δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες ώστε μεγαλύτερα τμήματα της χώρας να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, με κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Έχει ανακοινωθεί η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε 18 πόλεις της Ελλάδας, με τελικούς αποδέκτες πάνω από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ανάμεσα σε άλλους ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σερρών, Ιωάννης Μωυσιάδης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Καραμανλής (ΝΔ), Φωτεινή Αραμπατζή (ΝΔ), Μιχαήλ Τζελέπης (ΠΑΣΟΚ), Αναστάσιος Μεγαλομύστακας (Ένωση Κεντρώων), Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων του νομού Σερρών και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας.

Η Υφυπουργός μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε ότι «το νέο θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησε η Κυβέρνηση φέρνει το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια και μέσα σε πόλεις που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες. Η χρήση φτηνών πηγών ενέργειας που είναι οικολογικά ωφέλιμες αποτελούν βασικό θεμέλιο για την οικονομική ανάπτυξη μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος των οικιακών και των κοινωνικών τιμολογίων. Η σημερινή σύσκεψη είναι η η αρχή μιας σειράς συναντήσεων ώστε το φυσικό αέριο να φτάσει σε όλη την Περιφέρεια. Κερδίζουμε τη μάχη της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών».