Το «κόλπο» του ΟΑΣΘ με τα πρόστιμα που βεβαίωνε στους ανέργους

Μέσω της επιβολής προστίμων σε ανέργους, ο ΟΑΣΘ αντί να παίρνει 1 ευρώ επιδότηση για τη μετακίνηση ενός ανέργου επέβαλε πρόστιμο 60 ευρώ που ζητούσε στη συνέχεια από το κράτος, σημείωσε ο νέος επικεφαλής του Οργανισμού Στ. Παππάς, μιλώντας «Στο Κόκκινο» και το Στάθη Σχινά.

Αναφερόμενος στην υπόθεση της δωρεάν μεταφοράς ανέργων με τα λεωφορεία, που δεν εφαρμόστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παππάς περιέγραψε έναν χαρακτηριστικό διάλογο:

«Έρχεται κάποια στιγμή στο κοινό γραφείο που έχουμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο ένας πάκος με χαρτιά -τα πρόστιμα σε ανέργους των 60 ευρώ», όπως είπε.

Σε ερώτηση για το πώς θα πληρώσει ένας άνεργος το πρόστιμο, του απάντησαν ευθέως: «”Δεν θα το πληρώσει ο ίδιος, θα το πληρώσει το κράτος!” …δηλαδή εκεί που το κράτος θα έδινε ένα ευρώ για να χρηματοδοτήσει την μετακίνηση του ανέργου, τώρα πρέπει να δώσει 60 ευρώ επειδή του έβαλε πρόστιμο ο ΟΑΣΘ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «ο ΟΑΣΘ είναι ειδική περίπτωση, δεν πάμε απλώς σε εκκαθάριση -δεν θα υπήρχε συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη- έπρεπε να επιλέξουμε εκκαθάριση εν λειτουργία», έτσι, «το Δ.Σ. σήμερα έχει διπλό ρόλο: να είναι και ο εκκαθαριστής και ταυτοχρόνως να φροντίσει να προσφέρει το καλύτερο δυνατό έργο για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης».

«Προφανώς αυτό δεν ευχαριστεί κάποιους που όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε μία κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχείρηση, όταν το έργο που παρείχε ήταν το ένα τρίτο της Αθήνας και τα χρήματα που έπαιρνε από το Δημόσιο ήταν πολύ περισσότερα. Τα λεφτά που απομυζούσαν ήταν περισσότερα, της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, όταν στην Αθήνα ήταν 70 εκατ. ευρώ. Με κάθε επιφύλαξη γιατί είμαστε ακόμη στη διαδικασία της διερεύνησης», όπως σημείωσε.