Κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια θα γεμίσουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ο κόσμος των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών αποκαλύπτεται στην μεγάλη έκθεση που διοργανώνεται για 18η χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Από τις 22 ως τις 24 Νοεμβρίου 2019, «Ένας καινούργιος κόσμος» στήνεται στην Αποθήκη Γ΄ στο λιμάνι της πόλης.

Η 18η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον Βασίλη Γέρκου, φέρνει πάνω από 40 νέους δημιουργούς κόμικς, αλλά και νέες τεχνικές, όπως τον χάρτινο κόσμο (origami) και το bodypainting, ενώ οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης και Φίλιππος Μπαντής συνοδεύουν την έναρξη της έκθεσης με γαστρονομικές προτάσεις.

Την έκθεση διοργανώνουν η «Ένατη Διάσταση», σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (ΕΣΦΙΠΣ) και αποτελεί το σταθερό ετήσιο ραντεβού δημιουργίας και ελεύθερης έκφρασης, με δημιουργούς απ’ όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών, έμπειρους και πρωτοεμφανιζόμενους, καθιστώντας την έτσι τη μακροβιότερη έκθεση κόμικς στη χώρα μας.

Η πολύμορφη εκδήλωση περιλαμβάνει κόμικς και επιτραπέζια παιχνίδια, bazaar ελληνικών, ξενόγλωσσων και μεταχειρισμένων εκδόσεων κόμικς, έκθεση αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, πρωτότυπα έργα, εξειδικευμένους στα κόμικς εκδοτικούς οίκους, εργαστήρια και επιτραπέζια παιχνίδια με διαγωνισμούς με έπαθλα για τους επισκέπτες.

Η 18η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών έχει τιμώμενο καλλιτέχνη τον 25χρονο, Βασίλη Γέρκου, γνωστός και ως MOGARD, ο οποίος τα τελευταία 5 χρόνια ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη. Σχεδιάζει από μικρός και είναι αυτοδίδακτος.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά και τα έργα δεκαπέντε κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών κόμικς, που έφτιαξαν ισάριθμες ιστορίες εμπνευσμένες από την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση, συνδυάζοντας έτσι την 9η τέχνη με την ιστορία, στο πλαίσιο μιας πρωτότυπης περιοδεύουσας έκθεσης, με τίτλο «Ένα γλυκό ξημέρωμα».

Γνωστοί εκδοτικοί οίκοι και εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία, συμμετέχουν στο φετινό bazaar της διοργάνωσης, που θα έχει κόμικς, επιτραπέζια παιχνίδια και είδη για συλλέκτες.

Τον πολύμορφο χαρακτήρα της διοργάνωσης εμπλουτίζει ως προς τον χαρακτήρα κοινωνικής ευθύνης, η συμβολική παρουσία στα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης των σεφ Ηλία Μαμαλάκη και Φίλιππου Μπαντή, που θα μοιραστούν με τους επισκέπτες του φετινού Comic N’ Play τις γεύσεις τους κατευθείαν μέσα από το άλμπουμ κόμικς Χορτάστε με την Ψυχή σας (εκδ. Ένατη Διάσταση), τα έσοδα τoυ οποίoυ υποστηρίζουν τους σκοπούς του σωματείου «Παιδικά Χωριά SOS-Eλλάδος», ενώ ο Δημήτρης Αντωνίου, συγγραφέας και ακτιβιστής για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην χώρα μας, θα διανείμει δωρεάν 500 αντίτυπα του κόμικς Λέμε STOP στην Οδική Ανασφάλεια (εκδ. Ένατη Διάσταση), στα πλαίσια μιας ειδικής παρουσίασης, το απόγευμα του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου.