Κων. Ζέρβας: Οδηγούμαστε σε εκλογές παρωδία χωρίς προτάσεις και προγραμματικές θέσεις

«Αν δεν αλλάξει κάτι θα οδηγηθούμε σε εκλογές παρωδία» είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας παρουσιάζοντας υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με το συνδυασμό του.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζέρβας «καμία παράταξη μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει προγραμματικές θέσεις, ένα σκαρίφημα» και ζήτησε από «όσους δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την πόλη να τοποθετηθούν σε ζητήματα όπως είναι η καθαριότητα, οι μετακινήσεις, ο τουρισμός, η σχολική στέγη, το πράσινο και οι θέσεις εργασίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας «δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ένας ουσιαστικός διάλογος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν βλέπει τη συμμετοχή του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «πολιτικό σκαλοπάτι» ενώ τόνισε «δεν ήθελε να πάρει δαχτυλίδι από κανένα κόμμα». Αναφερόμενος στο όραμα του για τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο «για ένα σφιχτό και πειθαρχημένο σύστημα με μόνιμη λογοδοσία στους πολίτες». «Θα διατηρήσω ό,τι καλό έχει γίνει αυτά τα χρόνια. Σκοπεύω να οδηγήσω το δήμο σε ήρεμα νερά» είπε χαρακτηριστικά.

Για την Πρωτοβουλία

Σχετικά με τη δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία», από την οποία προέρχεται, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι «ξεκίνησε με πολύ μεράκι, αλλά έχασε στην πορεία την επαφή που είχε με τον κόσμο και δεν υλοποίησε τις εξαγγελίες που είχε κάνει». Όπως είπε «στο μέλλον θα γίνει η αποτίμηση του έργου που έκανε».

Για τις δημοσκοπήσεις

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε με αφορμή τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που είδε το φως της δημοσιότητας ο κ. Ζέρβας απάντησε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι φωτογραφίες της στιγμής. Εξαρτώνται από τον φωτογράφο. Έχω τελείως διαφορετική εικόνα και από δημοσκοπήσεις αλλά και από την εικόνα που έχω από την κοινωνία».

Για το ενδεχόμενο συνεργασιών είπε χαρακτηριστικά: «Ας ακούσουμε τι πρεσβεύουν όλες αυτές οι παρατάξεις και μετά να μιλήσουμε για συνεργασίες».

«Η μαύρη τρύπα του Μετρό είναι ο σταθμός Βενιζέλου»

Αναφερόμενος στην κατασκευή του μετρό χαρακτήρισε το σταθμό Βενιζέλου ως «μαύρη τρύπα» και ανέφερε ότι αυτός ήταν και ο βασικός λόγος διαφωνίας του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη το 2013. «Τον είχα προειδοποιήσει ότι λόγω Βενιζέλου το μετρό θα καθυστερούσε δέκα χρόνια. Ο Γιάννης Μυλόπουλος μιλάει τώρα για το 2023, δηλαδή πιο αργά και από την παράδοση της γραμμής της Καλαμαριάς. Το κέντρο θα πρέπει να περιμένει το σταθμό Βενιζέλου για να έχει μετρό» επισήμανε.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Μιλώντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε κακή και έκανε λόγο για βαριά ήττα. Όπως είπε ως επόμενος δήμαρχος θα αναλάβει πρωτοβουλία για δημιουργία ενός φορέα που θα προβάλλει στο εξωτερικό ότι «ό,τι είναι μακεδονικό είναι ελληνικό».

Τέλος ο κ. Ζέρβας παρουσίασε 10 νέους υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο τους οι οποίοι είναι οι εξής: Δήμητρα Καμπουράκη, Αγγελική Κανούλα, Δημήτρη Δαγκλή, Γιάννη Κανταράκη, Γιώργο Καραγκιαούρη, Βασίλη Μπαμπούλα, Ζωή Νάιδα, Παναγιώτη Πλουμίδη, Άκη Πούλακα και Βασίλη Παλιαδάμο.