Κορυφώνεται η ζέστη, έως 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα υψηλών θερμοκρασιών, το οποίο θα κορυφωθεί εντός της ημέρας. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα βόρεια, αναμένεται σημαντική ενίσχυση των βόρειων ανέμων στα ανατολικά.

Πιο αναλυτικά, σήμερα η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 26 έως 40 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 41-42 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στη δυτική Στερεά έως τους 37 – 38 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 36 βαθμούς στην Κρήτη, 26 έως 35 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ, όπου βαθμιαία τις βραδινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 Μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 Mποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ηλιοφάνεια και ζέστη, με νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 Μποφόρ, όπου από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 Μποφόρ, με τάση ενίσχυσης.

Πηγή: meteo.gr